Miért fél a viharban?
Figyelt kérdés
bernipásztor kan kutyám 8éves, jön a vihar meg bolondul ki van kapcsolva az agya, a fa ajtót teljessen tönkre vágta, kaparja rendszeressen így be van engedve a nappaliba ha vihar van, ami nem épp a legjobb... miért van ez?2011. máj. 23. 21:11
1/2 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert falkavezérnek hiszi magát (olyan jeleket küldtök neki, amik a kutyák között ezt jelentik), és a vihart egy veszélyes szituációnak véli, fény, hanghatások vannak, nem tudja kitől ered. Egyszerűen nem tudja feldolgozni, hogy mi is a veszély okozója, hol is van, és hogy ettől az egésztől neki kellene megvédenie titeket (mert ez egy falkavezér feladata).
Olvasd el, ha esetleg magatokra ismersz a sorok olvasása közben, akkor tuti a fent leírtak a probléma.
Az is előfordulhat, hogy nem ez a szitu, hanem a vihart vmi rossz élménnyel kötötte össze (leeső tetőcserép, stb) amik mély nyomot hagytak benne, és még mindig attól fél, hogy vmi hasonló rossz fog történni.
2/2 anonim válasza:
Az én egyik kutyám is kaparja az ajtót, ha vihar van. de nem hiszem hogy az lenne a probléma, hogy falkavezérnek hiszi magát, hiszen a másik kutyám is sokszor helyreteszi.:D és mindkét kutyám szófogadó. Nincs velük probléma. Egyedük ez, hogy a szuka fél a viharban. Én eddig úgy gondoltam, hogy azért akar bejönni a lakásba mer fél, és mellettünk keres menedéket.(persze ez lehet nem így van, nem vagyok szakértő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!