A kutya nagyon fél a viharban, mit tegyek?
2 éves foxterrier. van neki egy kis elkerített rész. amikor jön a vihar, akkor fel alá rohangál és elkezd ugrálni. ki akar ugrani a helyéről. most jött a vihar és azt vettem észre, hogy már kiugrott. kiengedtem az udvarra, de nálunk nem előnyös, mert folyamatos járkálás van.
Hogy tudnám megoldani, hogy a viharban nyugodt legyen és ne akarjon kiugrani ?
első vagyok
Eredetileg az én kutyám is ki volt tiltva a lakásból, aztán az első viharnál bemenekült. Megtanítottuk neki, hogy meddig jöhet be, meg kapott egy szőnyeget, amin fekhet. Nem próbálkozott a beljebb jövéssel, és csak a viharok meg aug. 20-a alkalmából jöhetett be.
A nagyanyám kutyája egyszer így ölte meg magát szegény (falun), nem engedték be a lakásba még arra az időre sem, amíg tombolt a vihar, ő meg nagyon félt és feltekeredett az udvaron a kerítésre :(
Az én kutyámat ki sem engedném ilyen időben! Én vele vagyok MINDIG amikor dörög, ő is nagyon fél. Mivel óriási nagy kutyus, ezért nem tudom ölbe venni, de lefekszem mellé a földre és szorosan átölelem, hogy egy kicsit megnyugtassam. Annyira reszket ilyenkor, mindig attól félek, hogy valami baja lesz afélelemtől.
Könyörögd ki a szüleidnél, hogy szilveszterkor, amikor tüzijátékok vannak és amikor vihar van, legalább az előszobába hadd menjen be és legyél vele.
Én minidg vele vagyok ilyenkor, szilveszterkor sem megyek inkább sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!