Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem rá a kutyám,...

Hogyan vegyem rá a kutyám, hogy megrágja az ételt?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy amiket kap ételt (száraztáp vagy valami finomság kézből) mind egyben lenyeli és már volt többször h félrenyelt, de csütörtökön nagyon megijedtem amikor elkezdte felköhögni és már aggodom érte : s
2010. okt. 16. 14:32
 1/5 anonim ***** válasza:

az én kutyám is ezt csinálja:( (yorki) igaz, a száraz tápot megrágja dehát néha azért neki is kell valami husi vagy ilyesmi és néha adunk is neki de akkor soha nem rég meg semmit hanem egyben lenyeli. :S

én sem tudok vele mit csinálni max. nagyobb darabban adom neki oda hogy nem tudja lenyelni és akkor muszály neki megrágnia.

2010. okt. 16. 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
uuh. Bocsi a hibákért, de siettem.
2010. okt. 16. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni. Kiskutya még? Nekem is ez volt a probléma mikor még pici volt a kutya, hogy fél perc alatt megette a kajáját mert nem rágta csak nyelte. Ekkor az állatorvos azt mondta ez nem baj, mert a kutyának erősebb a gyomorsava mint az embernek így megemészti akkor is ha nem rágja meg. Tehát semmi baja nem lesz a kutyának. Egyébként az én kutyám már 8 hónapos és már minden szemet megrág. Ha pici az azért van, mert még nem tudja hogy a kaja az övé és senki nem fogja tőle elvenni. Ha erre rájön a kutya, akkor már meg fogja rágni mert tudja hogy nem kell sietni. Esetleg ha eszik, akkor menj el onnan, de ne is nézd ne is legyél a közelben. Egy idő után rájön hogy senki nem veszi el tőle az ételt és meg fogja rágni. De ha ott mászkálsz körülötte akkor fél nehogy elvedd tőle és így inkább behabzsolja.
2010. okt. 16. 14:59
 4/5 anonim ***** válasza:
lehet kapni direkt erre való kajástálat, a közepén van egy rész, és emiatt a kutya csak körben tudja enni a kaját, és emiatt nem tudja habzsolni. sajnos nem tudom, hogy hogy hívják ezt a tálat, de már láttam kutyás boltban.
2010. okt. 16. 16:38
 5/5 A kérdező kommentje:

6 hónapos

arra gondoltam, hogy nagyon szereti a tápját és ezért habzsolhatja

egyébként nem zavarja ha ott vagyok, nem eszik lassabban se gyorsabban, mert az előszobában van a tálja és van hogy bemegyek a konyhába és akkoris ugyanúgy eszik

KÖSZÖNÖM A VÁLASZAITOKAT!

2010. okt. 17. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!