Hogyan vegyem rá a kutyám, hogy megrágja az ételt?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy amiket kap ételt (száraztáp vagy valami finomság kézből) mind egyben lenyeli és már volt többször h félrenyelt, de csütörtökön nagyon megijedtem amikor elkezdte felköhögni és már aggodom érte : s2010. okt. 16. 14:32
1/5 anonim válasza:
az én kutyám is ezt csinálja:( (yorki) igaz, a száraz tápot megrágja dehát néha azért neki is kell valami husi vagy ilyesmi és néha adunk is neki de akkor soha nem rég meg semmit hanem egyben lenyeli. :S
én sem tudok vele mit csinálni max. nagyobb darabban adom neki oda hogy nem tudja lenyelni és akkor muszály neki megrágnia.
2/5 anonim válasza:
uuh. Bocsi a hibákért, de siettem.
3/5 anonim válasza:
Nem kell aggódni. Kiskutya még? Nekem is ez volt a probléma mikor még pici volt a kutya, hogy fél perc alatt megette a kajáját mert nem rágta csak nyelte. Ekkor az állatorvos azt mondta ez nem baj, mert a kutyának erősebb a gyomorsava mint az embernek így megemészti akkor is ha nem rágja meg. Tehát semmi baja nem lesz a kutyának. Egyébként az én kutyám már 8 hónapos és már minden szemet megrág. Ha pici az azért van, mert még nem tudja hogy a kaja az övé és senki nem fogja tőle elvenni. Ha erre rájön a kutya, akkor már meg fogja rágni mert tudja hogy nem kell sietni. Esetleg ha eszik, akkor menj el onnan, de ne is nézd ne is legyél a közelben. Egy idő után rájön hogy senki nem veszi el tőle az ételt és meg fogja rágni. De ha ott mászkálsz körülötte akkor fél nehogy elvedd tőle és így inkább behabzsolja.
4/5 anonim válasza:
lehet kapni direkt erre való kajástálat, a közepén van egy rész, és emiatt a kutya csak körben tudja enni a kaját, és emiatt nem tudja habzsolni. sajnos nem tudom, hogy hogy hívják ezt a tálat, de már láttam kutyás boltban.
5/5 A kérdező kommentje:
6 hónapos
arra gondoltam, hogy nagyon szereti a tápját és ezért habzsolhatja
egyébként nem zavarja ha ott vagyok, nem eszik lassabban se gyorsabban, mert az előszobában van a tálja és van hogy bemegyek a konyhába és akkoris ugyanúgy eszik
KÖSZÖNÖM A VÁLASZAITOKAT!
2010. okt. 17. 17:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!