Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaukázusi juhászkutyánál...

Wartburg353s kérdése:

Kaukázusi juhászkutyánál mennyi idős korban jön elő viselkedési probléma?

Figyelt kérdés
Kaukázusi "kislány" elmúlt 1 éves. Eddig szinte túl könnyű volt vele, nem idomítottuk különösebben, de olyan csodálatosan viselkedik szinte magától, hogy annál nem tudnék jobbat kívánni se. Nem egy észlény, de nyugodt, és tökéletesen összhangban vagyunk. Nagyon ritka, hogy rá kelljen szólni, de akkor rögtön veszi a lapot. Ismerősök csúnya történetekkel riogatnak, hogy majd "megbolondul", stb. Akinek van ilyen kutyával tapasztalata, attól kérdezném, mennyi idősen válhat esetleg kezelhetetlenné? Nem tudom jelenleg elképzelni róla, de nem is volt nagyon szükséges eddig fegyelmezni. Akit be akartam engedni, azzal barátságos, akit távol akartam tartani, azzal nem. Szájába, kajájába benyúlhatok. Ha véletlenül fájdalmat okozok neki, meg se rezdül. Kicsit túl ragaszkodónak tűnik a fajtaleírásokhoz képest. Vannak, akik kritizálnak, hogy túl szelíddé neveltem. De nem neveltem, inkább csak vele voltam nagyon sokat. Vajon most már ilyen marad, vagy számítsak egy keményebb időszakra, amikor jobban kell figyelni rá és tudatosabban törődni vele?

2023. aug. 21. 23:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Meg kezdjük ott, mi az, hogy a "tenyészpéldány fajtától függően akár több száz ezerrel is többe kerülhet". Te nagyon dilettáns vagy. Szerinted egy tenyésztő látja egy nyolchetes kölykön, hogy diszpláziás lesz-e, vagy pont nem jó foga fog hiányozni vagy konkrétan alkalmatlan a kiállításra, vagy éppen a munkaösztöne rendben lesz-e? Tenyésztőnek ez mindig lutri, megpróbálja megítélni, egy alomból mely kölyköket adja el, melyeket tartja meg, de ahogy egy agyonszaporított "fajtatiszta jellegű" korcsról nem mondod meg nyolchetesen, hogy fog kinézni, ezért lehet vele átverni bárkit, úgy a tenyésztő sem tudja, mi lesz a kölyökből, azért van a tenyészszemle és azért vannak a kiállítások. Ha ez neked új információ, akkor mondom, sz*rt sem értesz a kutyákhoz. Nem lehet tudni, melyik lesz a tenyészegyed, a tenyésztők általában annyi kutyát tartanak meg, amennyit elbírnak, és reménykednek benne, hogy köztük minél több lesz a tenyésztésre alkalmas megfelelő párosításokkal az ország többi kenneljével. Aztán lehet, hogy a nyakukon marad két tenyészthetetlen egyed, akik soha nem fognak fedezni/fedeztetve lenni, "csak" a tenyésztő családjának háziállatai, meg eladtak kettőt, amikkel lehetett volna tenyészteni. Ezért nem köteleznek ivartalanításra vevőket. Tudod, amelyik vevőt kötelezni kell az ivartalanításra, annnak normális tenyésztő egy millió forintért sem adná oda a kutyáját. Itt kezdődik a tenyésztés. Csak te nem láttál még tenyésztőt.
2023. aug. 22. 18:03
 22/27 anonim ***** válasza:
Lennétek szívesek a kérdező kérdésére válaszolni? A kérdezőnek szuka kutyája van és nem akarja tenyészteni.
2023. aug. 22. 19:01
 23/27 anonim ***** válasza:
#22 Már rég megválaszoltuk a kérdező kérdését. Csak jött valaki, aki tán még kutyát sem látott még életében, és elkezdett kötözködni.
2023. aug. 22. 19:40
 24/27 anonim ***** válasza:

Meg aztán itt van egy szaporítós nyominger, aki azt hiszi, hogy a kutyák gyártatása és az állat igényeinek és egészségének figyelembe nem vétele majd csak úgy elmismásolódik. Normális ember a kutyája érdekét nézi, nem a belőle húzható hasznot.

A kérdező megkapta a választ, meg a morális pöcegödör emberünket is mércének, hogy milyennek nem szabad lenni. Hisz ugye mindenki jó valamire, ha másra nem, legfeljebb elrettentő példának.

2023. aug. 22. 19:56
 25/27 anonim ***** válasza:

#24 Milyen gyártás, milyen haszon? Tudsz te egyáltalán olvasni?

Nekem abból mi hasznom van, hogy egy tenyésztő az állomány színesítésére ESETLEG életében egyszer elviszi a kutyámat egy fedezésre, amiből én sem egy fillért, sem egy kiskutyát, semmit nem látok, csak éppenséggel fenntartanak egy kihalófélben levő fajtát?

Oké, akinek a nyugati divatfajta agyonszaporított Fifikéje van szobadísznek, az nem fogja megérteni a kutyázást, minek is tépem a számat.

2023. aug. 23. 10:31
 26/27 A kérdező kommentje:
Hú, nem akartam ilyen komoly vitát kiváltani, tényleg csak az érdekelt, hogy Ludmillám viselkedésében mire figyeljek, hogyan neveljem a legjobban. A helyzet változatlan, szinte magától komoly és fegyelmezett, bár tud "rosszalkodni", egyszer a szomszéd néni nyitva hagyta neki az udvarainkat elválasztó kaput, átszökött, hazahívtam, és a levegőben hullámzott, úgy ugrált haza, és az arcára volt írva a huncutság, hogy tilosban járt. De még azt is vágja, hogy a 80+-os szomszéd nénit csak óvatosan kísérje, ha átjön bekopogni egy bevásárlólistával.
jan. 20. 10:54
 27/27 A kérdező kommentje:
Ivartalanításra van időpont, eszembe sincs szaporítani, főleg nem a szomszéd bichonnal, akinek laposra lefekszik a kerítésnél.
jan. 20. 10:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!