Kaukázusi juhászkutyánál mennyi idős korban jön elő viselkedési probléma?
Pásztorkutya megfelelő nevelés mellett nem bolondul meg. A szukák pedig simulékonyabbak, bújósabbak. Nekem van 2 kan (ivartalanítva) és egy 3 hónapos szuka.
Van már laperoszkópos ivartalanítás szukáknál. Nem olcsó, de nincs varrat csak két nagyon pici lyuk.
"Én nem tudom, ebben az ivartalanításban nem hiszek"
Ezért érdemes művelődni és informálódni, mert akkor már nem hit kérdése, hanem tudományé, egészségé, stb...
Kérdező, nincs ilyen, hogy megbolondul a kutya. Ezt a neveletlen kutyákra szokták mondani a nemtörődöm gazdák, hogy lerázzák saját magukról a felelősséget. Ha jól, következetesen van nevelve, akkor ez nem változik.
És mindenképp ivartalaníts, mert nem akarsz szaporító lenni, mint a kedves 7es válaszoló, és a kutyádnak is jót akarsz. Egy csomó betegségtől megkímélheted, ugyanis jellemző az ivaros kutyákra a később kialakuló ivarszervi daganat, illetve a gennyes méhgyulladás is, és akkor nagyon bánnád, ha ezt az egyszerű műtétet nem csináltattad volna meg.
Amúgy ne aggódj, az állatorvos talál megoldást, hogy ne piszkálja a kutya a sebet, de a kutyák többsége amúgy sem szokott különösebben foglalkozni vele. Annyi, hogy ha az előző kutyátok napokig aktív felügyeletet igényelt, akkor talán jobb, ha a kaut más állatorvosnál műttetitek, mert alapból 1 nap alatt már jól szoktak lenni, csak nem szabad őket terhelni, ugrálni hagyni, stb
A mi kaukázusink is galamblelkű volt, teljes nyugodtsággal viselkedtünk vele.Imádtam!! Amikor engem védett, csipkedte a férjem.
Kicsit makacs volt,pl; mikor elvittem sétálni,volt, hogy leült a hegyen és nem akart haza jönni,de akkor is nyugodtan beszéltem hozzá.Mindent megértett,lelki társak voltunk!! Sajnos őt el kellett 10 éves korában altatni,de soha nem felejtem!!!
16, gondolom, a 10es is te vagy. Hadd idézzelek:
"ha ivartalanítom, megfosztom az amúgy is renyhe tenyészállományt egy fedezkantól, ami nekem nem kerül semmibe"
Csókoltatlak, a szaporítás épp itt kezdődik. Felelősségtelkes gazda pedig tájékozódik, és tudja, hogy nem csak a nem kívánt szaporulattól kíméli meg a kutyáját az ivartalanítással, hanem halálos betegségektől is. Szóval akik törődnek a kutyájukkal, nem nézik végig, ahogy értelmetlenül kínlódnak a hormonális hullámvasúttól, hogy aztán gennyes méhgyulladásban haljanak meg kínok között.
#17 Te jó ember, tudod, hogy mi az a fedezőkan??? Hallottad már valaha ezt a fogalmat? Azt jelenti, hogy vettem a tenyésztőtől kedvtelési tartásra egy szép kant, a tenyésztő segítségével elvittem idejében tenyészszemlére, és megvan a LEHETŐSÉGE, hogy esetleg felhív egy tenyésztő, aki úgy gondolja, hogy valamelyik szukájával jó párosítás lenne. Én semmit nem szaporítok, csak a tenyésztő a többi tenyésztőn kívül az én kanomról is tud, hogy létezik.
Csak megsúgom, a kutyatartás ott kezdődik, hogy megveszem tenyésztőtől a kutyát, és évente legalább egyszer beszélünk, hogy mi újság vele, meg ha bármi van, zaklathatom.
18, gáz, hogy annyira kő alatt élsz, hogy saját magadat buktatod le a kamukázással... ráadásul látom, nyomkodják is rád a zöldet, de akkor tisztázzuk:
1. Ha kedvtelési tartásra vetted a kutyát a "tenyésztőtől", akkor a szerződésben volt olyan záradék, hogy köteles vagy ivartalanítani. Nincs "de". Ez a lényege. Ugyanis a tenyészpéldány fajtától függően akár több száz ezerrel is többe kerülhet. Olyan, hogy megbeszéled a tenyésztővel, hogy te szerződést szegsz, ő meg így elesik egy csomó pénztől, és kockáztatja a kennelének a nevét egy olyan "tenyészkutyával" amit ő hobbitartásra adott el, olyan meg pláne nincs xD
2. "Nem kerül semmibe" - ha rendes fedezőkanod lenne, ott bizony kerülne, ugyanis vinni kéne versenyekre, hogy eredményeket érj el, és ez nem két fillér; ami fontosabb, az meg a genetikai és egyéb rendszeres egészségügyi szűrései a kutyának, ami jó nagy kiadás.
Szóval be ne nyaljátok már embernek, hogy tenyész szinten van ennek a surmónak "fedezőkanja", ez tipikusan az a jófogáson próbálja dílerkedni a kutyáját, és gyártatja a világba a fajtajellegű keverékeket....
#19 Ki mondta, hogy nem viszi az ember kiállításra? Képzeld el, kiállításokon nem csak tenyésztők fordulnak meg. A kutyázás egy komoly hobbi, nem kerti dísznek van az állat. Hova dílerkedném a kutyát? Te meg vagy zakkanva.
A százezres tételekről meg ne is beszéljünk, mikor láttál te embert százezreket fizetni puliért? Az nem az én bajom, hogy hülye fajtákat ismersz, meg hogy akiket te tenyésztőknek hívsz, azok papíros szaporítók, mert megtehetik, képzeld el, magyar fajtáknál minden egyed számít, mert alapból nincs sok egyed, és még kevesebb az, amelyik alkalmas is tenyésztésre. Magyar emberként ezt picit felelősségemnek is érzem, azért vittem tenyészszemlére, amikor kanom volt, és ha azt mondták, hogy szép egyed, akkor rendelkezésre állt hozzáértő tenyésztőnek, aki generációkra visszamenőleg megnézte a családfákat és úgy gondolta, jó párosítást talált. De hát neked ehhez nem kell érteni. Te csak osztod itt anonim módon az észt, de szerintem nem láttál még testközelből tenyésztőt a büdös életben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!