Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek lesz baja a kutyának?

Szerintetek lesz baja a kutyának?

Figyelt kérdés

A kutya megevett egy zoknit. Allatorvosi ugyelet nincs a kozelben, nagy nehezen sikerult elerni egy dokit, aki videkrol telefonos segitseget adott.

A kutyat meghanytattuk 5%os hidrogen peroxiddal, torkaba fecskendovel juttattuk be.

Hatszor hanyt, kijott minden remenyeim szerint( kaja, zokni, hab…)

Mondta a doki hogy adhatunk neki keveset enni, folyekonyat( huslevest), vagy akar szaraztapot.

Evett is rendesen a kutya az utolso hanyas utan 45 perccel kb.

Csovalja a farkat, eszik, iszik.

Szerintetek lehet baja a peroxidtol? Gondolom ha evett nem tortent felmarodas nyelocso es gyomor teruleten sem, illetve lehet a hanyadek is veres lett volna.

Hasa nem puffadt, nem kemeny..

Nem tudom milyen mennyisegben szivodhat fel esetleg vagy kijott belole minden a hanyasok soran (5-6 hanyas volt).

Figyelgetem ot, de felek azert ilyen “otthoni megoldasoktol”, akkor is ha orvos koordinalta az egeszet.

Mit tudnek meg tenni erte? Szerintetek jol lesz?

2023. aug. 13. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Ilyen esetekre ez volt a legmegfelelőbb eljárás - hiába nem volt jelen az orvos, szakmailag jól járt el. Nem kell annyira tartani a peroxidtól, ilyen mennyiségben nem lesz baj belőle.

Valószínűleg rendben lesz a kutyus, én különösképpen nem aggódnék a helyedben.

2023. aug. 13. 22:01
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Kb. 5x10 ml-t kapott a fecsivel, de sokat hányt, úgyhogy nagy része biztos kijött.

2023. aug. 13. 22:03
 3/7 anonim ***** válasza:
91%
Rendben lesz a kutyus, ne aggódj. Egy jótanács, ha megismétlődne, hogy megeszik valamit, amit nem kéne. Ha hánytatni már késő, akkor se pánikolj be. Simán kikakilják a ruhadarabokat is. Akkor van gond, ha a megevéstől számítva 24-48 órán belül nem jön ki se elől, se hátul, a kutya kedvetlen, fekszik stb. És ami még fontos, nem szabad ilyenkor mindennel tömni. A kemény ürülék viszi ki, a hasmenés letapaszthatja a belekben.
2023. aug. 13. 22:58
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok kicsit!

Szép estét mindenkinek!:)

2023. aug. 13. 23:58
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egyertelmuen jol van!

Tegyetek el mindent szekrenybe v magasra!!

2023. aug. 14. 05:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Kezdjétek el MA letiltani a bármi megevéséről. Most csak egy zokni, de ha szöges virslit talál, és azt megeszi, akkor belepusztul :(

Fontos megtanítani, hogy

- csak a gazdi parancsára eszünk bármit

- ha valami a szájában van, bármi! kivehetitek és nem moroghat meg titeket

Ismerősömék huskyja így pusztult el, mert felevett valami fszom mérget. :(

2023. aug. 15. 07:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem az akkor 7 hónapos kiskutyám evett meg egy pár női harisnyát (bokáig érőt). Este 10 óra körül volt, hirtelen nagy pánik, de csak másnap hívtuk fel az orvost mert a környékünkön nincs ügyelet. Az orvos azt mondta hogy figyeljünk rá hogy felpuffad, hányik-e, esetleg kis húslevest vagy kefírt adjunk neki, de gyógyszert ne (gondolom mert még túl kicsi). Az egyik zokni 5-6 nappal a másik másfél héttel utána távozott. Hogyha akkor időben adtunk volna neki akkor talán ki tudta volna hányni, így a kefír meg a napi 5-6 séta segített.
2023. aug. 18. 11:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!