Miért nem törödnek a falusi emberek a kutyájukkal?
Erre én is szeretném tudni a választ!
Nekem is több falusi ismerősöm van, akik a kutyájukat kenelben/láncrakötve tartják. Enni csak moslékszerűséget kapnak. Védőoltás, ivartalanitás és egyéb alapvető dolgok nincsenek. Sőt, ha beteg az állat, állatorvost se hivnak hozzá. Sétálni természetesen nem viszik, és nem is nevelik az állatot.
Azért aki igy tartja a kutyáját, az gondolkozzon el, hogy normális hozzáállás e. Én kérdeztem az ismerőseimet, hogy miért kell az állatot igy tartani, nem szeretik őt eléggé esetleg, de nem tudtak válaszolni rá. Olyan mintha nem is lenne igényük arra, hogy jobb legyen a kis élőlénynek!
Amúgy érdekes, hogy fejlettebb negyedekben, meg igenis figyelnek a kutyaigényeire. Be kell vallani egy falusi és egy városi kutyának teljesen más sorsa van.
Azt írod, "miért nem törődnek a FALUSI emberek..." majd kommentben, h ismersz EGY falusit, aki szerinted helytelenül tartja a blökit. Nos, ez először is általánosítás, másodszor a kutyatartás milyensége nem földrajzi fellelhetőséghez kötött. Lakótelepen is van, aki németjuhászt tart (panelban), és olyasmit csinál vele, amit tisztességes ember a nejével, a parishilton utánzatok kis táskákban hurcolják magukkal a kutyáikat...lehet hogy akkor még a kertben lakó, moslékevő négylábú is boldogabb.
Aztán meg azért, mert valaki nem úgy tartja azt az állatot, ahogy neked tetszik, még nem jelenti azt, hogy nem törődik vele.
Az én nagyszüleim se nagyon törődnek a kutyáikkal, de én szoktam. Ez nem a szeretet hiánya,csak ők így látták a szüleiktől, ez nekik így normális, bár sokszor próbálom áttéríteni őket ,de szinte mintha a falnak beszélnék...
A múgy a városban van rendelet a kutyatartásra, faluban SEMMI.
Sok a szocializálatlan, harapós kutya és mindenki azt látja, hogy a szomszéd sem tanítgatja stb. a kutyájaát, ő miért tenné?
Szerintem a legjobb megoldás a szemléletformálás lenne, és ha "nagy leszek", szeretnék ilyen dolgokkal foglalkozni;)
A kutya élőlény, mégpedig társas lény.
Nem a kertben van a helye egymagában, hanem falkában, azaz családban. Pláne láncon, vagy szűk kennelben.
Aki csak házőrzőt akar, az tartson riasztót.
A kutya élőlény, azzal foglalkozni, törődni kell.
Ha nincs rá idő, legalább több kutya legyen, hogy ne vaduljon el.
A régi vidékiek bizony családtagként tartották állataikat.
Még azt is megvetették, aki nem beszélt pl. a tehenéhez, csirkéihez.
Ez nem tanultság, hanem szív kérdése.
Ugy városban, mint vidéken.
Az ő szemülben a kutya a legértéktelenebb haszonállat, mert "csak arra van, hogy ugasson". Ha megbetegszik, nem költenek állatorvosra, jobb esetben agyonütik, vagy lelövetik, aztán szereznek másikat, mert ugye utánpótlás az mindig van, ingyen, mert ha ivartalanítanak egyáltalán, hát azt sem állatorvos csinálja :(((((
Egy disznót sokkal nagyobb becsben tartanak, mert az pénzbe kerül, ehető a húsa, és ha elhullik, nagy (anyagi) veszteség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!