Miért nem törödnek a falusi emberek a kutyájukkal?
Falun lakom. 3 németjuhászom van. Kinnt a helyük. Egész nap jól elvannak a kertben, udvaron. Azonkivül hetente egyszer főzök nekik egész hétre való kaját és kapnak még száraz kutyakaját és konzervet is.
Melegben, nyáron a Dunára járok velük fürödni és kiviszem a rétre futni őket legalább egy héten egyszer. Pedig 900 négyszögöl nagyságú udvarunk van.
Egyszer jött be az egyik, de akkor is csak az előszobába, amikor beteg volt és lázas. A másik kettő meg ott ült a bejáratnál és aggódott érte. Aranyosak voltak.
Szilveszter éjszaka szoktuk beengedni őket a műhelybe, mert félnek a petárdáktól.
Nem gondolom, hogy nem törődnék velük, amiért nem babusgatom őket egész nap és nem adok rájuk kabátot, ha hideg van. Nincsenek pórázon. Külön háza van mindnek és szabadon vannak az udvaron. Ha vendég jön, elzárom őket, amig beér a házba.
Ha be akarnám őket hivni, lehet nem is jönnének, mert nem ehhez vannak szokva.
én is falun lakok,és két "divatkutyám"(ahogy előttem fogalmaztak)van.most csak pisilni járnak ki,mert nagyon hideg van.amikor jobb az idő,sokat megyünk sétálni,szinte egész nap az udvaron vannak.
múltkor én is összevesztem a buszmegállóba az egyik utcabeli kisöreggel,mert szerinte az a normális,hogy áncra köti a kutyát,odadob egy kis kaját,és néha hozzászól.ezt igy fogalmazta.én ezen nagyon felhúztam magam,és amikor mondta,hogy ő be se oltatja,mert ugyse lesz semmi baja,akkor nagyon kiakadtam.ez szerintem annak tudható be,hogy régen teljesen más világ volt.semmi kutyakaja,vitamin,csak házikoszt,azt kész.ez ma már nem mindenesetben működik,mert nagyon sok kutyát túltenyésztettek.én se adok zsírosat,mert nem bírja a gyomra.ugyanúgy városban is van olyan ember aki nem törődik a kutyájával,és vidéken is.csak az olyannak meg minek kutya?
Itt a falusiak kikérik maguknak, pedig sztem lenézésről sehol nem volt szó, meg akinek nem inge ne vegye magára...
Engem (városi vagyok) a falun élő ismerőseim "néznek le" azért, mert beengedem a házba a kutyát, macskát, sőt, külön vásárolok nekik és nem kapnak maradékot (nem disznók, hogy maradékon és moslékon éljenek, de meg is lehet nézni őket, miylen szépek és egészségesek)... pedig sztem ez alap.
A másik, hogy ugyanez a család egy főút mellett lakik, ahol elütötték a kutyájukat, egy édes kis keveréket. Nem csináltak ügyet belőle- hoztak másikat. Azért ez nem igazán figyelhető meg sztem városban-. Persze itt is van, de falun sajnos többen gondolkodnak így. Kutya, macska nem kedvencként van tartva, hanem házőrzésre (rosszabb esetben láncon) és egérfogásra. :-(
Én falun élek és van két yorkim is és szoktam őket vinni versenyekre és igen sikeres kutyik éas persze naponta többször fésülöm a szőrüket és ápolom is őket!
Persze vannak ilyen emberek is falun mint én!
Dr a szomszédomnak van vagyis volt egy 5 éves palotapincsi kutyálya és amikor elérte a 10 hónapos kort megkötötte a kutyát és egyszer nem engette el de az anyukám állatkínzásért feljelentette mert enni sem adatt neki rendesen a kutya csont sovány volt!
Ja és állatkinzásért megbüntették és szerető családhoz került a kutya aminek nagyon örültünk mert rossz volt látni hogy hogy szenved a kutya az éh től meg rossz volt neki az hogy meg volt kötve...!
Bocsi hogy így eláradoztam a történetröl de azért remélem ezzel segítettem!
Az előző kettő válasz írója vagyok!
Nállunk a 2 kutya család tag szinte ők az elsők nekünk és nem mi ...!Az osztálytársaim kiközösítenek mert velem egy szobában aliszik a két kutya meg mert én beengedem őket a házba meg hogy külön vásárolunk nekik!
Hát már bocsánat de az ilyen aki ezért kiközösít az egynagy bunkó!
De én nem foglalkozok velük nekem fontosabbak a kutyáim és a családom mint ŐK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!