Hol tudnak a gazdik a kutyájukkal együtt fürödni a Balatonban?
Én szabad strandon is látom a táblát, hogy kutyát behozni tilos -,-
Mi akkor is bevittük a görényünket, és úsztattuk a Balcsiban :) Senki nem szólt érte
Sajnos az emberiség ezt is kisajátította. A tó és a kutya, hiába a természet részei, egyik állatfaj (az ember) önkényesen jogot vindikál ahhoz, hogy kitiltsa a kutyákat.
Amúgy Balatongyörökön van egy szabadstrand féle, ott tolerálják, illetve Balatonszemesen, ha a kikötőtől megyünk Lelle felé, elhagyjuk a strandot, élményfürdőt, akkor bal oldalon egy nádas van. Ebben a nádasban vannak ösvények a víz felé. Ott sok kutyás szokott lenni. Mi is ott voltunk tavaly.
Sajnos nem teheted meg bármelyik szabad strandon.
Hivatalosan,ahová ki van táblázva,hogy kijelölt fürdőhely,oda nem viheted.Sőt vannak balatoni városok,ahonnan egyenesen ki vannak tiltva a kutyák a Balatonból ,előtte nem árt ha meg nézed a város honlapján,mik a szabályok(ahova menni készültök)
nem könnyű.
Mi tavaly Fonyódon voltunk és még a nem kijelölt fürdőhelyen is óriási botrányba torkolt,hogy oda vittük a kutyát fürdeni.Szóval nekem nagyon rosszak a tapasztalataim,de látom az előző válaszokban,hogy nem mindenhol ilyen szörnyű a helyzet.pedig a kutya nem pisil,kakil a vízbe,egyes emberekkel ellentétben.
Köszönöm a válaszokat! Majd meglátjuk mit tudunk tenni. :S
Én is elég nagy ostobaságnak tartom ezt. Szerintem a kutyám tisztább egynéhány embernél, inkább őket kellene kitiltani a "szabad"strandokról...
Majd írok hogy hol voltunk, milyenek voltak a reakciók. :)
Balaton parton lakunk, és a hőségben rendszeresen viszem a kutyát úszni. Természetesen a kutya mégcsak a strand közelébe sem mehet....de ahol nincs elkerítve, oda megyünk. Vannak, akik szívesen fogadják, van aki ordít, hogy hogy merészel az ember ilyet tenni. Tehát a körülöttünk lévő emberek reakcióján, hozzáállásán múlik minden. Én nem törődöm vele, igenis beviszem a kutyát, mert tud "kultúráltan" viselkedni és senkit nem bántana/zaklatna.
Elég nagy probléma tényleg, hogy mindenhonnan kitiltják a kutyákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!