Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A munka vonalú német juhászkut...

A munka vonalú német juhászkutyának nem jó az idg rendszere?

Figyelt kérdés

Én ezt hallotam.

De az enyémnek nagyon jó

2023. júl. 27. 13:05
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
84%
Pont, hogy inkább jobb, mint a küllemvonalasoké.
2023. júl. 27. 13:10
 2/55 anonim ***** válasza:
2023. júl. 27. 13:13
 3/55 anonim ***** válasza:
85%
Különben a túltenyésztettség miatt ahogy nőnek, egyre gyakoriabbak lehetnek az egészségügyi problémáik munkavonalon is, már ritkák az olyan szép, egészséges egyedek, amik régen voltak. (gyakran már a hátuk sem olyan egyenes, mint régen volt)
2023. júl. 27. 13:16
 4/55 anonim ***** válasza:
76%
Fajtatiszta németjuhászból kevés van, ami teljesen egészséges, minden téren. Ha az idegrendszere jó is, mozgásszervi bajai lehetnek pl diszplázia.
2023. júl. 27. 13:37
 5/55 anonim ***** válasza:
65%

Olyan logikus, nem? Majd biztos rossz idegrendszerű kutyákkal fognak tudni sikeresek lenni munkavizsgán meg versenyeken.

Nem azt mondom, hogy nem csúszhat be egy gyengébb idegrendszerű példány, de az ilyeneket ki szokták selejtezni a tenyésztésből. Szóval nem, az állítás nem igaz, hogy rossz lenne az idegrendszerük.

2023. júl. 27. 13:45
 6/55 A kérdező kommentje:
Utolsó en is igy gondolkoztam csak valahol igy olvastam itt gykn azert kerdeztem.
2023. júl. 27. 13:52
 7/55 anonim ***** válasza:
11%
Azt kéne már elfelejteni, hogy van küllemvonal meg munkavonal. Van normális tenyésztő, amelyik mindkettőre ad, előbbire az eladhatóság, utóbbira az értelme szempontjából, meg van a hülye, aki nem ért hozzá.
2023. júl. 27. 14:09
 8/55 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, van küllem és munkavonal. De olyan tenyésztő nincs, aki mind a kettőt tenyésztené. A küllem teljesen alkalmatlan munkára, a munka vonalút meg páros lábbal rúgják ki a kiállításokon.

Persze van, aki igyekszik szép "munkavonalakat" tenyészteni, na azok a kutyák, amik egyáltalán semmire sem jók.

2023. júl. 27. 14:25
 9/55 anonim ***** válasza:
75%
Megvan az oka annak, hogy kutyát igénylő munkában (is) miért cserélik le egyre többször őket malinois kutyákra, vagy más fajtákra.
2023. júl. 27. 14:28
 10/55 anonim ***** válasza:
75%
5, nem csak, hogy "becsúszik" egy-egy gyengébb példány, hanem már egyre több a gyengébb, és egyre kevesebb a valóban egészséges.
2023. júl. 27. 14:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!