Hogyan győzzem meg a párom, hogy bejöhessen a házba a kutya ?
A párom vidéken nőtt fel, náluk az a szokás szigorúan a kutyának kint a helye. Nekik olyan nem létezik, hogy a kutya bent legyen a házban.
Én egy nagyvárosban nőttem fel, nálunk sincs állandóan bent a kutya, inkább ilyen kinti- benti ( mivel keretes házban laknak a szüleim ), sokszor be sem akar jönni, mert jobban érzi magát kint. Tehát mindig ott van ahol jobban szeretne. Szerencsére magától “szobatiszta” lett, sosem volt baleset mindig jelez ha ki akar menni. Nem alszik az ágyban, hanem a saját helyén. Tehát vannak azért nálunk is korlátok, de nagyon okos kutya. A párommal szeretnék kutyát venni, szintén kertes házba. Viszont hallani sem akar erről, hogy az a kutya is kinti- benti legyen. Közepes termetű kutyáról van szó, pont úgy mint a családi háznál nálunk. Én egy olyan kutyát szeretnék aki mindig ott van mellettem, rengeteg időt szeretnék vele tölteni. Nem csak bent nyilván. Ha utaznánk, kirándulnánk szeretném ha jönne velünk stb. De már azt is kijelentette, hogy az ő autójába nem ülhet be. Pedig nagyon jó kis praktikus megoldások vannak már, hogy ne legyen tiszta szőr a kocsi ( de mindegy mert nekem is van autóm, szóval ez részlet kérdés).
Tehát tippek, tanácsok érdekelnének hogy aki volt hasonló helyzetben mivel tudta rávenni?😅Én gyerekkorom óta állat bolond voltam nekem a kutyám mint a gyerekem; a kutya nálunk mindig családtag volt. Náluk viszont tényleg a kutya csak egy állat az udvaron és így attól félek nem lesz egyszerű dolgom. Azt, hogy az ágyban aludjon azt el is engedtem, illetve nem is tartok rá én sem kifejezetten igényt, de szerintem abban nincsen semmi ha bent van velünk. Takarítani úgyis én nekem kell utána 😄Bocsánat ha nagyon össze - vissza lett a szöveg megírva.
Kicsit kezdenek elfajulni a dolgok.. Én azért írtam ebbe a kategóriába, mivel olyan kutyások véleménye érdekelt volna akiknek a párjuk korábban nem szerette volna a kutyát a házban látni végül sikerült meggyőzni róla észérvekkel stb. És kaptam is pár ilyen választ nagyon köszönöm azoknak. Azt viszont azért kicsit erősnek érzem, hogy itt páran azt állítják, hogy én boldogtalan leszek a párommal mert van olyan téma amiben nem értünk jelenleg egyet. Most szerintem mindenki ha belenéz a saját párkapcsolatába akkor biztos talál olyan fontosabb témát amiben nem értettek egyet. Csak en gondolom úgy hogy ez normális, hogy nem mindenben van egyetértés? Az itt felsorolt témáknál sem mindegyiknél volt mindig egyetértés azóta mégis megoldottunk együtt mindent. Ennél komolyabb kérdéseket is eddig. Én úgy gondolom ez most sem lesz másként. Kicsit tanácstalan voltam jelenleg, azért írtam ki a kérdést. Lehet hülyén fogalmazva. Ez a hogyan győzzem meg lehet nem a legjobb szó rá. Nem meggyőzni, rávenni akarom, hanem valahogy ezt megbeszélni vele mint két felnőtt ember és kíváncsi voltam más történeteire is.
Egyenlőre nagyon merev elképzelései vannak, viszont amint korábban is említettem elég makacs egy ember. És eddig még mindig sikerült komolyabb témákban is egyezségre jutni. Viszont annak örülök, hogy a szőrhullásról azt írtad, hogy kezelhető. Egy picit tartottam tőle.
Köszönöm a megerősítést, hogy csak kintre nem fognak kutyát adni, ezzel őszintén szólva nem nagyon foglalkoztam, mert nekem nem volt olyan opcióm, hogy kint szeretném tartani.
Illetve nyilván addig nem fogom felvenni a kapcsolatot a tenyésztővel ameddig nincs egyetértés, annak úgy semmi értelme. Csak akkor viszek haza kutyát ha ő is belemegy.
Neki teljesen mindegy a fajta szerencsére, mivel igazából az én kutyám lenne, én foglalkoznék vele, én járnék el vele kutya suliba stb. Illetve tudja, hogy nagyon régóta szeretnék egy border colliet, így támogatja ezt az elképzelésem.
Őszintén szólva nálam nem volt ez központi kérdés a kapcsolat elején, az állattartás. Illetve egy kapcsolat elején szerintem mindenki a legjobb arcát próbálja mutatni. Ha akkor feljött volna a téma biztos máshogy reagáltunk volna mindketten. Többször említettem már felül, hogy sokkal fontosabb kérdésekben is sikerült kompromisszumra jutnunk korábban, így bízom benne, hogy most is arra fogunk.
Egyre inkább azt érzem; hogy sajnos nagyon hülyén tettem fel ezt a kérdést mivel egyfajta félreértés történt is sok ember számára.
Nem tudom, nekem nagyon fura a párod hozzáállása. A TE kutyád lenne, TE foglalkoznál vele, TE takarítanál utána, neki csak át kell lépnie, ha esténként útban van a házban.
Nekem úgy tűnik, hogy nem egyenrangú félként kezel, bocsi.
Ez olyan, mintha ő meg kitalálná, hogy szeretne egy motort, de te meg azt mondod, hogy nem, mert mittudomén elrontja a kertben az összképet. Miközben neked a motorral semmi dolgod nem lenne, az övé, ő vezeti, ő tartja karban, ő használja.
Örülök, hogy valaki így látja még rajtam kívül a helyzetet.
De talán én vagyok a hibás abban, hogy rosszul fogalmaztam meg az egész kérdést. De ugye azt nem írhattam a kérdés helyére, hogy meséljenek nekem akik hasonló cipőben járnak mint én. Lényegében tényleg csak arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek a párja nem támogatta a kutya tartást bent ott végül hogyan alakult ki az, hogy mégis lett bent kutya.
36
Azért egy párkapcsolat nem igy működik. Egy kutyát meg végképp nem hasonlítanék egy motorhoz. A motor kint lesz a kertben. A kutya meg egy élőlény, törődni kell vele több értelemben is, ha bent van a házban hozzá is oda fog menni, ugatni fog stb. Még ha funkció miatt is tartják és nem gondolják családtaganak a kutyát, akkor is része lesz a családnak.
Kérdező
Én értettem mit szerettél volna, nem tudom hogy a megfogalmazásban volt e a probléma vagy alapból a válaszolók vitték el egymást :D de azért született még pár válasz azoktól akik szintén értették mit szerettél volna kérdezni. Hátha azok segíthetnek elindulni.
Igen, akik értették a kérdés lényegét ők nagyon sok hasznos választ adtak és már úgy össze is állt a fejembe, hogy a következő alkalommal amikor felhozom a témát, mikre fogok kitérni, hogyan is kellene megközelíteni. Nekik/ nektek nagyon köszönöm szépen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!