Hogyan győzzem meg a párom, hogy bejöhessen a házba a kutya ?
A párom vidéken nőtt fel, náluk az a szokás szigorúan a kutyának kint a helye. Nekik olyan nem létezik, hogy a kutya bent legyen a házban.
Én egy nagyvárosban nőttem fel, nálunk sincs állandóan bent a kutya, inkább ilyen kinti- benti ( mivel keretes házban laknak a szüleim ), sokszor be sem akar jönni, mert jobban érzi magát kint. Tehát mindig ott van ahol jobban szeretne. Szerencsére magától “szobatiszta” lett, sosem volt baleset mindig jelez ha ki akar menni. Nem alszik az ágyban, hanem a saját helyén. Tehát vannak azért nálunk is korlátok, de nagyon okos kutya. A párommal szeretnék kutyát venni, szintén kertes házba. Viszont hallani sem akar erről, hogy az a kutya is kinti- benti legyen. Közepes termetű kutyáról van szó, pont úgy mint a családi háznál nálunk. Én egy olyan kutyát szeretnék aki mindig ott van mellettem, rengeteg időt szeretnék vele tölteni. Nem csak bent nyilván. Ha utaznánk, kirándulnánk szeretném ha jönne velünk stb. De már azt is kijelentette, hogy az ő autójába nem ülhet be. Pedig nagyon jó kis praktikus megoldások vannak már, hogy ne legyen tiszta szőr a kocsi ( de mindegy mert nekem is van autóm, szóval ez részlet kérdés).
Tehát tippek, tanácsok érdekelnének hogy aki volt hasonló helyzetben mivel tudta rávenni?😅Én gyerekkorom óta állat bolond voltam nekem a kutyám mint a gyerekem; a kutya nálunk mindig családtag volt. Náluk viszont tényleg a kutya csak egy állat az udvaron és így attól félek nem lesz egyszerű dolgom. Azt, hogy az ágyban aludjon azt el is engedtem, illetve nem is tartok rá én sem kifejezetten igényt, de szerintem abban nincsen semmi ha bent van velünk. Takarítani úgyis én nekem kell utána 😄Bocsánat ha nagyon össze - vissza lett a szöveg megírva.
Szüleidhez nem vitted haza soha? Az ottani kutyához mit szólt?
Nálunk is olyan párom családja, hogy állat az kint, nekem meg benti kutyám volt, mikor összejöttünk. Csomót járt velem sétáltatni, és gyorsan meglátta a különbséget a "kutyát tartani" és "kutyával élni" mód között.
Nekünk később macskánk lett, de a dolog hasonló. Á, ő utálja a macskákat, kint a kertben egerészhet. Jó, legyen macskánk, de hogy tartod azt bent? Te macskád, te foglalkozol vele, fúj ne puszilgasd... Mostanra meg ott tartunk, hogy apapicicicájával együtt alszik reggelente, és minden kóbor macskát hazahozna, ha tehetné. :)
Szóval mutasd meg neki a dolog szépségét, de az akarata ellenére ne vigyél haza állatot.
Valami kompromisszumot keressetek. Mondjuk csak estére jöhet be, vagy amikor te is otthon vagy.
Utazásnál 100 meg egy lehetőség van arra, hogy ne legyen kutyaszőrös a kocsi, ha meg a sajátod, nem is értem, hogy miért zavarja.
Őszintén amúgy nekem úgy jön le, hogy te próbálod a megoldásokat, kompromisszumokat keresni, de ő egy lépést sem tesz ebbe az irányba. Ha meg meglesz a kutya, ebből csak a konfliktus lesz (szerintem). Nem túl biztató, ha ennyire nem kompromisszumképes.
A kinti- benti megoldás nálunk sosem okozott problémát. Talán ezért szeretném ismét, illetve ismerőseim körében is sokan alkalmazzák, javasolják. A mostani kutyánk is hosszú szőrű, sok időt tartózkodik kint különösebb piszkot sosem hoz be. Nyilván esős időben alapvető a fürdetés mielőtt összepiszkolná a lakást.
Ott azért még nem tartunk 😄De igen, náluk tényleg ennyit jelent a kutya tartás.
Nem arról van szó, hogy nem szereti az állatokat. Szereti a kutyákat, csak máshogy tekint rájuk mint én. Szeretne egyébként ő is kutyát.
Szerintem sem áll minden vidéki ember így a kutyákhoz ahogy páran írták, viszont saját meglátásom szerint a legtöbb igen😄De általánosítani tényleg nem szabad.
16
Azért te se fogod vissza magad. Egy labradort ne hasonlítsunk össze egy huskyval, ha szerinted ugyanannyira vedlenek akkor sosem láttál meg huskyt vedleni, elmondom neked konkrétan ki tudnál belőle rakni egy új kutyát, vagy akár kettőt is.
Egyébként senki nem mondta hogy attól hogy kint van a kutya nincs törődve vele, és nincs kényelmes hely kialakítva neki. Sőt eddig csak az ellenkezőjét mondták.
Amugy meg nem vagyunk állatok ne gyere ezzel. Emberek vagyunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!