Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a kutyám és ma reggel...

Terhes a kutyám és ma reggel észrevettem, hogy pici tej jön már az emlőiből és valahol azt olvastam, hogy miután megjön a tej utána már csak pár nap és szül. Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 17. 13:26
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
91%
#19 Nem sznob dolog, egyszerűen olvashatatlan a gondolatfolyamod. Látod, most végre legalább pontokat elkezdtél alkalmazni, az eddigi válaszaid többszörösen összetett mondatok voltak vesszők nélkül. Legalább a tagmondatokat jelezd, ha már értelmetlen gondolatokat fűzöl egymás mögé, mert amúgy se füle, se farka. És nem mindegy, mi a foglalkozásom? Képzeld, nem tanár vagyok, hanem mérnök. Attól még van szépérzékem és nyelvérzékem. Van igényességem. Meg egy kis hazafiasságom. Gondolom neked érettségid sincs, vagy ha van, add vissza gyorsan. És a szuka kutyád az szuka kutya. Ha szerinted a szuka nem szép szó, akkor az a te bajod, mert ez a SZAKSZÓ. Minden tenyésztő és kutyatartó így mondja, a hülye proli hívja kislánynak, mert szülni nincs kedve, de valami gyerekpótlék csak kéne.
2023. júl. 17. 15:38
 22/44 anonim ***** válasza:
91%
#20 Nem terhes. Vemhes. Te aztán nagy állatmentő lehetsz, ha még nevén sem tudod nevezni a dolgokat, amire egyébként az átlag óvodás is képes.
2023. júl. 17. 15:39
 23/44 anonim ***** válasza:
91%
Nyilvánvaló, hogy hazudsz te itt, mint a vízfolyás, szaporítók vagytok, azért kérdezted, mert folyni kezdett a szuka teje, és nem tudod, milyen hamar írhatod ki jófogásra, hogy gisgutya 10-ért elvihető. Szánalom.
2023. júl. 17. 15:40
 24/44 A kérdező kommentje:
Ti menthetetlenek vagytok. 😄
2023. júl. 17. 15:45
 25/44 anonim ***** válasza:
88%
#24 Hát, nem is azért írogatok én itt sorozatosan, hogy téged jobb belátásra térítselek, felnőtt ember vagy és menthetetlenül buta. De legalább ha bárki idetévedő olvassa, ő esetleg a válaszok sokszínűségéből kellő intelligenciával le fogja szűrni, minek olvasson utána, mit hogyan értelmezzen, mit vegyen komolyan, mit ne, és remélhetőleg nem lesz olyan hülye, mint te.
2023. júl. 17. 15:49
 26/44 A kérdező kommentje:
Remélem jobban érzed magad, hogy végre valahol ki tudtad magad élni. Elhiszem, hogy rossz ha otthon nem engedik. És remélem azért is jól érzed magad, hogy nagyon megmondtad, hogy most aztán én nagyon hülye vagyok. Én köszönöm jól vagyok így. Inkább fordulok szeretettel a dolgokhoz, az állatokhoz, minthogy olyan keserű legyek, mint Te.
2023. júl. 17. 15:59
 27/44 anonim ***** válasza:
92%

"szóval képzeld akkor mikor jött a kislány, akkor temettem 22 évesen két közeli családtagomat 1 éven belül (az egyik a “szaporító” apám volt) ami miatt kellett első körben másra a pénz, mert remelem te nem tudod de egy temetés nem olcsó, pláne nem kettő És nem, nem olyan régen volt ez!,,

Akkor egy 30 ezres ivartalanításra nincs pénz, de 2 kutya mellé még 2 befogadására van? Amikor csak egy szivfereg teszt, oltások, chip kutyankent 25-30 ezer forint? Tudod mennyi egy alom kölyök felnevelese? Szintén több lesz, mint 30 ezer, csak egy sürgősségi császár (amire ugye van esély minden vemhességnél) 50-60 ezer forint. Vagy mondok jobbat, születik 5 kiskutya, nekik csak a chip és az oltások többe kerülnek, mint 30 ezer forint KUTYÁNKÉNT. És akkor még nem ettek egy falatot sem. Ha nem gondozza őket az anya, és te eteted óránként, emiatt nem tudsz dolgozni hetekig, szintén több pénz esik ki neked, mint 30 ezer.

Lehet itt kamuzni, hogy így találtad, úgy találtad őket, így véletlen, úgy véletlen. Ha van agyad, akkor belatod, hogy semmilyen szempontból nem logikus döntés egy alomnyi kölyök kutya világra hozatala, felnevelese és megtartása, mintsem egyszer kifizetni egy ivartalanítást, ha már vigyázni nem tudsz a kutyáidra.

2023. júl. 17. 16:05
 28/44 anonim ***** válasza:
84%

Hát ha a #11 neked a normális ember, akkor aztán bazinagy állatmentő lehetsz ...

Itt köpted el magad végleg ...

2023. júl. 17. 16:28
 29/44 anonim ***** válasza:
87%
Elolvastam a mentségeidet, és te egy szaporító vagy. Nem figyeltél, utólag sem ivartalanítottál. És őszintén, nagyon kétlem, hogy a kiskutyáknak felelősen fogsz gazdát keresni. Nem lesz sem szerződés, sem garancia, sem normális felnevelés, oltási program, stb. Csak menjenek el minél hamarabb. És gondolom az sem lesz baj, ha egy kis pénz is becsorog, igaz?
2023. júl. 17. 16:32
 30/44 anonim ***** válasza:
93%

Van két kutyád, ellenkező neműek, egyik ivartalan, másik nem. OK

Csak azzal elfelejtettél számolni a nagy állatmentésben, hogy a kutyád elszökhet, másik kutya meg beszökhet, és ha alapból olyan ember vagy, aki meglát egy kutyát, hazaviszi, hogy megtartsa/gazdásítsa, akkor ALAP, hogy ivartalan kutyáid vannak, vagy meg tudod oldani az elkülönítést. Sőt, maga az elkülönítés ivartalan kutyák esetében is ugyanol,an fontos lenne, hiszen egy ismeretlen kutyáról fogalmad sincs, hogy hogyan viselkedik, milyen betegségeket és élősködőket terjeszthet a SAJÁT kutyáidra, akikért alapvetően te vagy a felelős. Szóval rosszabb esetben nem egy vemhességet nyelsz be, hanem valami durvábbat is. Tehát, mielőtt úgy érzed, hogy én is csak köcsög vagyok, ezt még írd fel magadnak, mert a legnagyobb jószándékkal mondom.

Mostantól utálkozhatsz a következőkön.

Van 2 kutyád, befogadsz még kettőt. A kutyatartás luxus. 4 kutya pedig igazán nagy anyagi teher (csak az élősködők elleni védekezés olyan havi 15-25.000 között van, testmérettől függően).

Nem volt pénz az ivartalanításra, ami ugyancsak egy 30-60.000 forint között mozgó összeg, akkor egy esetleges betegségnél, balesetnél lesz 100-150.000 forint az ellátásukra?

Vagy tegyük fel a befogadott kutyák közül 1-2 nap múlva észreveszed, hogy folyik a genny a hüvelyéből. Nem viszed el, nem vállalod a műtétet (tegyük fel, hogy ab-val már nem lett volna kezelhető) mert nincs rá pénz? Akkor miről is beszélünk felelősség alatt?

A felelős állattartás anyagi felelősséget is jelent, nem csak azt, hogy szeretem az állatokat. Ha nincs pénzed rá, ne tarts kutyát.

De tegyük fel, hogy minden szerencsétlenség tényleg így egyszerre történt, hogy akkor kellett a pénz a temetkezésre (vagy bármire), amikor az egy hete befogadott kutya éppen nekiállt tüzelni, tüzelőbugyi (ami amúgy nem erényöv, szóval nem, nem egész nap nézni kellett volna őket, hanem megint az ELKÜLÖNÍTÉS lett volna a megoldás) ellenére is összeragadtak (ezek szerint amúgy tudod, hogy mikor), vemhesség.

S megint nem kértél időpontot az ivartalanításra.

Most feltettél egy kérdést, hogy mikor fog elleni a kutyád. Pedig tudod mikor ragadtak össze, akkor nem lehet kérdés, hogy mikor. 63 +/-2-3 nap. Ennél pontosabb nincs.

Ellés előtt áll a kutyád, de te még azt sem tudod, hogy mikor, hova és hogyan. Mindegy, a kutyák (ha csak nem olyan fajta) meg tudják oldani, de megint ugye az a helyzet, hogy ez egy háziállat, amiért TE vállaltad a FELELŐSSÉGET.

Haladjunk.

Megellik a kutyád, most hogy nincs más hirtelen kiadásod, van pénz 4 kutya és 6-10 kiskutya ellátására. Kajába bele sem kezdek számolni, de itt csak az első oltások 30-50.000 forint körül lesznek, csak hogy egy példát mondjak.

Chipelés szintén. Ott vagyunk, hogy eltelt 2 hónap az életükből és már százezres költséget jelentenek.

Nem adod örökbe, mert te MEGMENTED őket (mitől a boldog családi élettől? a többi mentett kutyáddal mi lett, azokat is megtartottad csak már nem élnek?)

Szóval van 10-14 kutyád. Amik mindennap esznek. Amikkel minden nap foglalkozni kell. Amiket oltani kell. Amiket nevelni kell. Amiket el kell helyezni. A házba? Udvarba? Hova teszel ennyi kutyát? Amik közül bármelyik, bármikor megbetegedhet és állatorvosi kezelést igényelnek. Ma már az egyszerű laborok és vizsgálatok is 20-30.000-et jelentenek darabonként. Tehát egy állatorvosi ellátás az elejétől a végéig olyan 60-100.000 ft között mozoghat.

Egy kutya általánosan 10-15 évig él. Tehát ezt te ennyire időre akarod vállalni.

Na és most jön a fekete leves:

ivartalanítás!

Mivel ezek testvérek, itt aztán pláne felmerül az állatkínzás gyanúja, hiszen beteg egyedeket "tenyészteni" szerintem abszolút kimeríti azt.

5 szuka ivartalanítása negyedmillió forint. Nem annyi, mint egy temetés, de UH. kemény.

Olvasd át nyugodtan többször is, hogyha te nem érzed úgy, hogy bármilyen problémára rávilágítanék, kérdezz meg másokat a dologról.

2023. júl. 17. 16:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!