Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a kutyám és ma reggel...

Terhes a kutyám és ma reggel észrevettem, hogy pici tej jön már az emlőiből és valahol azt olvastam, hogy miután megjön a tej utána már csak pár nap és szül. Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 17. 13:26
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
21%

A néhány nap, azért is tág fogalom, mert a kiskutyák a párzás után kb 63 nappal születnek, ami alig több, mint 2 hónap.

Egyénként én nem ítélem el, ha egy család úgy dönt, hogy legyenek a kutyának kicsinyei, ha az előre át is van gondolva, lesz a kicsiken megfelelő gazdája.

Sznobság az, hogy csak tenyésztőnél legyen a kutyáknak utóda.

Nem akar mindenki fajtatiszta kutyát, és van olyan is aki szeretne, de nem tudja megfizetni.

Nagyapám pásztor volt, és ismerem, ismerek rajta kívűl is pásztorokat, egyik sem dolgozik tenyésztőtől vásárolt kutyákkal, őket nem érdekli a kutyák külleme, számukra az a szempont hogyan dolgozik a kutya, és még az is ritka, hogy puli-szerű a terelő kutya, azok bizony mindeféle korcsok, talán a mudi, amihez hasonlít némelyik.

Terüpet őrzésre sőt, kedvencnek is sokan tartanak keverék kutyákat, vagy évekkel ezelőtt nekem magyar vizslám volt, egyszer voltak kőlykei, többségük vadászokhoz került, egyiknek sem kellett a származási lap, a vadászösztönre tesztelték a kölyköket, nem küllemre.

Az a baj ezzel, hogy a "kutyát csak tenyésztőtöl vegyél" szlogennel, hogy a tenyésztőktől származó kutyák sokszor már halmozottan rokon vérvonalak, hogy a különböző szűrések ellenére is sokkal fogékonyabbak a betegségekre, mint egy keverék kutya.

A tenyésztő az előírt standardok szerint szelektál, akik kutyával dolgoznak, azoknak a munkaképesség a lényeg.

Nagyapámnak a legokosabb kutyája olyan volt, hogy még azt sem tuduk kitalálni, milyen fajta ősei lehettek.

Nagyobb volt, mint a terelő kutyák többsége, fekete, fehér gallérral, kajla fülekkel, hosszú lábakkal.

A szukák fél évente tüzelnek, annak valóban semmi értelme, kifejezetten káros, hogy évente kölykei legyenek, a mai világban sokszor inkább az a cél, hogy ne legyenek kölykei, azoknak megfelelő hely, új gazdi is kell, és sokan, akiknél csak házikedvenc a kutya, a megjelenés a szempont, akármilyen keverékkel nem lehet villogni, az nem is kell...

2023. júl. 17. 15:13
 12/44 NemFogodKitalálni ***** válasza:
88%
Igen, a szuka kutyáknál természetesen nagyobb megterhelés egy hasi műtét, mint egy esetleges méhgyulladás. Egyik munkatársamnak 2 kutyájának néztem végig a méhgyulladását, egyik elpusztult. De igazad van, nagy megterhelés egy műtét. Ez aztán felfogás.
2023. júl. 17. 15:15
 13/44 A kérdező kommentje:
Végre egy normális ember ❤️ #11 köszi, hogy vagy!
2023. júl. 17. 15:18
 14/44 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem fogod fel, amit írok :) de mindegy! Szerintem menjél, igyál valamit….. hátha megnyugszol :)
2023. júl. 17. 15:20
 15/44 anonim ***** válasza:
90%

"Végre egy normális ember ❤️ #11 köszi, hogy vagy!"

Lefordítva: Végre! Kaptam egy olyan választ, ami engem igazol, így a többit inkább ignorálom

2023. júl. 17. 15:20
 16/44 anonim ***** válasza:
92%

#10 Nem állunk neki veszekedni, amíg nem tanulod meg használni a vesszőt. Olvashatatlanul és értelmezhetetlenül kommunikálsz írásban.

Tessék, adok neked bőven, oszd be:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

2023. júl. 17. 15:21
 17/44 anonim ***** válasza:
84%

#15 Pontosan.

#11 Na, neked sem való háziállat. Az ilyen felelőtlen hozzáállás miatt léteznek pl. eldurvult vegánok. Mert van háziállatod, de fogalmad sincs, mit jelent az ember felelőssége, csak tartod a vakvilágba, amihez kedved van, azt csinálod vele, akármit is műveljen az állattal rövid-, közép- vagy hosszútávon. Az ilyen dilettáns, hülye barmok miatt néz hülyén a vegán arra, aki levágja a háztáji disznót, meg a vadászra, aki a munkáját végzi. Mert tele van a világ hozzád hasonló gyökerekkel, akik azt hiszik, bármit megtehetnek, sz*rt sem értenek az állatokhoz, semelyikhez sem, csak tartják, szaporítják, elvadítják.

2023. júl. 17. 15:23
 18/44 anonim ***** válasza:
92%
#10 Ahhoz meg közöm nincs, kit temettél. Szerintem pár évtizeddel idősebb vagyok nálad, pont tudom, mennyibe kerül egy temetés. Meg azt is, mennyibe kerül egy-két kutya, nem is fogadok be minden kóborállatot ész nélkül. Főleg úgy, ha nem értek hozzá. Mert gondolom, hogy szakkönyv még nem fordult meg a kezedben, pont úgy, ahogy nyelvtankönyv sem. Nem vagy te állatmentő, egy utolsó szaporító, lassacskán állatkínzó hülye vagy. Ennél már az is jobb lenne, ha gyereket szülnél, és a saját fajtádat tennéd tönkre a hülyeségeiddel.
2023. júl. 17. 15:26
 19/44 A kérdező kommentje:

Ki ignorálja? :) mindegyikre reagáltam.

Bocs, de a Te kedvedért, akkora regényekben, ilyen pici írási felületen … biztos, hogy nem fogok vele szarakodni. Hiába játszod a nagy tanult ember. (vagy nem tudom mit próbálsz előadni) Engem nem hat meg. Tipikusan mikor feleslegesen megy a piszkálás az írásjelek, a helyesírás meg a szóhasználat miatt 😂 Ez is sznob dolog. Vagy tanár vagy? Felesleges, itt nem ez a lényeg. Meg az sem, hogy fiú szót használok a kan helyett. Szerintem több ezer ember hívja fiú kutyának, kan kutya helyett. Akkor mindenki hülye ? Csak te nem? :)

És a kislány kutyámat sem fogom szukának hívni. Mert nekem így tetszik.

2023. júl. 17. 15:32
 20/44 A kérdező kommentje:

#18 Te beteg vagy :) állatkínzó vagyok? Mert be fogadom az állatot? Mert megetetem? Mert meleg helyen alszik? Mert elviszem orvoshoz? És mert keresek neki új, állandó gazdát/ családot? Bárcsak ennyi állatkínzó lenne.

Egyetlen egy kutya lett terhes. Egyetlen egy, életében először. Mekkora szaporító vagyok. :)

2023. júl. 17. 15:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!