2,5 fél éves ivaros kan német juhász kutyám van. Ti mit tennétek?
"Most úgy gondolta, hogy én okoztam fájdalmat, és meg akarta torolni"
Marhaság. A pillanatnyi helyzetre reagált.
Szerintem adj neki még egy lehetőséget.
Csányi Vilmos etológus szerint egyébként ott, akkor helyben kell büntetni, az órákon át tartó "haragszom rád"-nak nincs értelme. (Idézet Cányi Vilmostól) Hiszen az állatok szamára nincs múlt és jövő, ők jelenben élnek.
Persze hogy nem jó ha a gazdára támad. Mivel nem látom, ezért nem nagyon lehet megmondani, de nekem egy kaukázusim van, parancsszavaim: ül, gyere. Olyan természetességgel írtad, hogy új parancsszó van... Nem terhelném túl a kutyát, nem arra van, hanem hogy szeressék. Nem jó ha ilyen hideg a viszony, én legalábbis úgy képzelem hogy sok a szigor meg a tanítás esetleg, és ezen kívül nem tudom, hogy a lánc maga hogy sérti meg a lábát vagy bármit, az kerek. Lehet nem vettél észre valamit.
Bizonyosodj meg róla, hogy nem vagy alkesz és drogos, mert az olyan skizofrén embereknek sem szokott jól viselkedni a kutyája, de embernek nem csak ettől skizo a viselkedése. Ha ilyesmi nem áll fenn, együtt töltött időnek meg kell oldani a dolgot, szerintem...
Ha egyszeri eset volt nyílván a pillantra reagált.
Nekem egyszer a macskám körme beakart a radiátorba, mialatt kiszabadítottam szét karmolt ömlött a vérem.
Az állatokban túlélési ösztön van, ha valami fájdalmat érez próbál támadni hogy hatástalanítsa vagy meghátráljon az aki őt megtámadta.
Hirtelen te voltál ott, ennyi.
#9 13:10
A macskád pánikolt, az volt a gond (mint amikor a fuldokló embert próbálod kimenteni és téged is lehúz - erre is figyelni kell közben és jó úszónak lenni).
...vagy, ha a kutyád egy másik kutyával acsarkodik (mindegy, ki kezdte), nem érdemes a fejéhez nyúlkálni, mert akaratlanul is megharaphat.
Időnként kutyánál és macskánál is előfordul, hogy segíteni kell valamin, ezeken általában túl lehet lenni úgy, hogy ne okozzanak sérülést.
A radiátoros esetben valószínűleg gyorsan kellett cselekedni és nem volt idő/lehetőség megnyugtatni, de a kutya és macska is képes felfogni, hogy éppen segítenek neki.
Nem tudom, a kérdező esetén mi volt a gond...
A láncot valószínűleg nem szereti, arra gondolnék, valahogy innen indul a dolog, de nem gondolnám, hogy a gazdira gondolt volna támadni (túl azon, hogy hagyjuk azt a láncot a fenébe már) - de én nem tudom, érdemes lehet megkérdezni egy hozzáértőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!