Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2,5 fél éves ivaros kan német...

2,5 fél éves ivaros kan német juhász kutyám van. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Kocsi beáálásakor láncra kötöm, amit megszokott. Ül parancsszó van amikor engedem el, majd eredj. Ma valahogy meghúzhatta a lánc a lábát, mikor elfutott. Háttal álltam tettem helyére láncot, udvar közepéről visszafordult, felugrott, acsarkodott, morgott és felkaromat próbálta megharapni, ami kicsi sérülést okozott. Szembefordultam, erősen rákiabáltam, majd végül a labda keresd szóra futott el. Utána minden utasítást teljesített. Megkötöttem, elengedtem nem volt gond. Most úgy gondolta, hogy én okoztam fájdalmat, és meg akarta torolni. na de én vagyok a gazda. Középkorú nő vagyok, csak ritkán van itthon a fiam.

2023. júl. 16. 10:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%

"Most úgy gondolta, hogy én okoztam fájdalmat, és meg akarta torolni"

Marhaság. A pillanatnyi helyzetre reagált.

2023. júl. 16. 11:17
 2/15 anonim válasza:
75%
Sztem a láncra volt mérges. Nekem ez olyan mint mikor bottal verik és utána mikor más felvesz egy botot annak is nekimegy
2023. júl. 16. 11:38
 3/15 A kérdező kommentje:
Engem nagyon aggaszt, hogy a gazdára támadt.
2023. júl. 16. 11:43
 4/15 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez rohadtul nem normalis, akkor se ha pillanatnyi helyzetre reagal es ennyire begőzöl... mert elofordult már, hogy veletlenul raleptem a farkara, racsuktam a labara az ajtot, belefejelt a fiokba amit eppen kihuztam, és eszebe se jutott tamadni, pedig az ereje meglenne hozza. Nem tudom megakarod varni a 2. alkalmat, de ezt surgosen kezelni kellene, akár trener segitsegevel, ha van benned egy pici bizonytalansag is a kutya felé.
2023. júl. 16. 11:46
 5/15 anonim válasza:
87%

Szerintem adj neki még egy lehetőséget.

Csányi Vilmos etológus szerint egyébként ott, akkor helyben kell büntetni, az órákon át tartó "haragszom rád"-nak nincs értelme. (Idézet Cányi Vilmostól) Hiszen az állatok szamára nincs múlt és jövő, ők jelenben élnek.

2023. júl. 16. 11:50
 6/15 anonim válasza:
26%

Persze hogy nem jó ha a gazdára támad. Mivel nem látom, ezért nem nagyon lehet megmondani, de nekem egy kaukázusim van, parancsszavaim: ül, gyere. Olyan természetességgel írtad, hogy új parancsszó van... Nem terhelném túl a kutyát, nem arra van, hanem hogy szeressék. Nem jó ha ilyen hideg a viszony, én legalábbis úgy képzelem hogy sok a szigor meg a tanítás esetleg, és ezen kívül nem tudom, hogy a lánc maga hogy sérti meg a lábát vagy bármit, az kerek. Lehet nem vettél észre valamit.

Bizonyosodj meg róla, hogy nem vagy alkesz és drogos, mert az olyan skizofrén embereknek sem szokott jól viselkedni a kutyája, de embernek nem csak ettől skizo a viselkedése. Ha ilyesmi nem áll fenn, együtt töltött időnek meg kell oldani a dolgot, szerintem...

2023. júl. 16. 12:01
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Ott a kapcsolatotokban valami nagyon elcsúszott, ha ilyen előfordul. Nyilván innen mi nem látjuk, hogy mi a gond, de ezen dolgozni kellene.
2023. júl. 16. 12:42
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Ha egyszeri eset volt nyílván a pillantra reagált.

Nekem egyszer a macskám körme beakart a radiátorba, mialatt kiszabadítottam szét karmolt ömlött a vérem.

Az állatokban túlélési ösztön van, ha valami fájdalmat érez próbál támadni hogy hatástalanítsa vagy meghátráljon az aki őt megtámadta.

Hirtelen te voltál ott, ennyi.

2023. júl. 16. 13:10
 9/15 anonim ***** válasza:
19%
Kettes jelentve... nem is értem az emberek szintjét.
2023. júl. 16. 13:16
 10/15 anonim ***** válasza:
80%

#9 13:10

A macskád pánikolt, az volt a gond (mint amikor a fuldokló embert próbálod kimenteni és téged is lehúz - erre is figyelni kell közben és jó úszónak lenni).

...vagy, ha a kutyád egy másik kutyával acsarkodik (mindegy, ki kezdte), nem érdemes a fejéhez nyúlkálni, mert akaratlanul is megharaphat.

Időnként kutyánál és macskánál is előfordul, hogy segíteni kell valamin, ezeken általában túl lehet lenni úgy, hogy ne okozzanak sérülést.

A radiátoros esetben valószínűleg gyorsan kellett cselekedni és nem volt idő/lehetőség megnyugtatni, de a kutya és macska is képes felfogni, hogy éppen segítenek neki.

Nem tudom, a kérdező esetén mi volt a gond...

A láncot valószínűleg nem szereti, arra gondolnék, valahogy innen indul a dolog, de nem gondolnám, hogy a gazdira gondolt volna támadni (túl azon, hogy hagyjuk azt a láncot a fenébe már) - de én nem tudom, érdemes lehet megkérdezni egy hozzáértőt.

2023. júl. 16. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!