Mit tennétek? 4 és fél éves délutáni alvása
1-2 hónapja nem alszik délután, (ebéd után hazahozom az óvodából) helyette bent van a szobájában, elhúzott függönnyel, halkan játszogat háromnegyed-egy órát.
Így kb este 7től reggel 7ig alszik aztán.
Ha alszik délután akkor 1 órát kb, aztán nehezen alszik el este, 9 után valamikor és ugyanúgy 7kor kel.
Viszont a lényeg hogy el tudna aludni legtöbbször ha akarna, de nem akar. És ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni. Mármint nem tudom az ágyába erőltetni. Együtt aludni nem hajlandó, mert tudja hogy akkor elalszik.
Nem nyűgös estére, de nagyon álmos.
Azért is írok mert most volt 1-2 alkalom amikor délután 5-kor le akart feküdni aludni. De azért ez ritka, csak mégis... 7-ig ki szokta bírni.
Még annyi, hogy végülis így többet alszik összesen, így 12 órát, amúgy 11-et ha délután is.
Na de mégis felteszem a kérdést hogy ti mit tennétek? Hagynátok így? Vagy ha nem akkor hogy fognátok hozzá? Vagy ez normális átmeneti időszak?
Miért akarnád erövel altatni, ha nincs rá igénye?
Ekkora gyerek általában nem igazán szokott aludni nap közben, föleg, hogy éjszaka elég hosszan alszik.
A délutáni alvás eröltetésével csak azt éred el, hogy éjjel nem tud mélyen, pihentetöen aludni.
A másik meg, hoyg egy év múlva iskolás, akkor úgysen alhat délután, fölösleges lenne emiatt külön stresszt csináni neki.
Nem ertem. Szerintem nem ezt jelenti az hogy nincs igenye aludni.
Ezzel az erovel mar 2 eves koraban nem volt, mert mindig is voltam nehezsegek az altatas korul. De nyilvan egy ket eves igenyli, nem hagyhatjuk. Nem kotekedni akarok hanem tenyleg nem ertem. Azt gobdolnam hogy ha almos akkor igenyli. Az akaras az mas kerdes.
Az mar mas kerdes hogy nem tudom hogy tudnam eroltetni ha akarnam.
Hagyd az oviban, ott aludni fog, csoportnyomás.
Ha továbbra is elhozod ebéd után, akkor meg rá kell feküdnöd a nappali altatási rituáléra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!