Ti mit tennétek? Délutáni alvástéma.
3 és fél éves a gyerekem. Most pár hetig nem aludt delutan, helyette pihent a szobajaban egy orat meset hallgatva(!). Ennek koszonhetoen nagyon almos volt este 7 kor, egy pillanat alatt kidolt. Azt hittem hogy mostantol ez igy is lesz.
Par napja viszont ujra el tudom altatni du, igaz, igy az ovodabol hazajovet meg ilyenolyan elinteznivalok, plusz feloras altatas miatt fel3ra alszik el es alszik 1,5-2 orat. Amugy persze akarata ellenere. Ezutan rosszkedvuen ebred, elment az egesz nap stb. 9re ha lerakjuk fel ora minimum altatas.
Szoooval az a nagy kerdes hogy ti mit tennetek?
En szivem szerint hagynam az alvasdolgot a fenebe, csak a baj van vele. Mindigis azt vartam h elhagyogasson alvasokat.
De kozben tudom hogy fontos neki...
Úgy értem az egesz napot h eleve az altatas-alvas proceduraval, meg magahozteressel elmegy 3-4 ora, raadasul lesz du 4-fel5 mire felkel, aztan meg enni meg oltozni meg egyebek... mar nem lehet sehova menni du.
Ellenben ha csak pihenne akkor 3-ra mar az utcan lehetnenk.
"gy az ovodabol hazajovet meg ilyenolyan elintéznivalók"
Ezt hagyd ki és egyből irány haza az ágyba. 3,5éves,ha igényli az alvást, aludjon! Ne magad miatt neveld ki az alvásból...
Nem olyan elintéznivalók, itthoniak. Eszik, mese stb...
És én is gondoltam az óvodai alvásra de nem szeretném csak emiatt. Nincs rá szükségünk, haza tudjuk hozni és nagyon ki is akadna ha bent kéne maradnia.
De neki láthatóan szüksége van rá, hiszen kizökken a napi ritmusból.
A többiek auitomatikusan öltöznek át ebéd után rögtön, és fekszenek is le, miközben neki még menni jell, sétálni, kocsikázni, biciklizni, boltba beszaladni, hazaérni, játékokat lecsekkolni, ott van-e, aholreggel hagyta... csoda, hogy kimegy az álom a szeméből?!
az enyém már rég nem aludt délután otthon, de az oviban mindig mondták, hogy 5 perc sem kell, már horkol.
A bentalvás nem a szülő érdeke, hanem a gyereké. Ráadásul közösségépítő is, hiszen utána még uzsonna, délutáni játék van.
Azért akadna ki, mert ezt szokta meg. Egyébként meg nem te vagy a szülő? Értem, h megteheted, h haza vidd, de az iskola is 4-ig tart. Azzal mi lesz?
Az én lányom 4,5 éves. Hétköznap oviban van 4-ig. Van, h alszik ott, van, h nem. Olyankor is fekszik, csendespihizik. Hétvégén ugyanez van itthon is. Csendespihi. Elfekszik, mesét néz, aztán ha úgy érzi becsukja a szemét és alszik.
Ebedeljen meg bent es utana hozd haza! Egybol mehet az agyba! Jobb esetben mar 1-kor aludhat!
3 kor meg ebreszd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!