Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit tennétek? Délutáni...

Ti mit tennétek? Délutáni alvástéma.

Figyelt kérdés

3 és fél éves a gyerekem. Most pár hetig nem aludt delutan, helyette pihent a szobajaban egy orat meset hallgatva(!). Ennek koszonhetoen nagyon almos volt este 7 kor, egy pillanat alatt kidolt. Azt hittem hogy mostantol ez igy is lesz.

Par napja viszont ujra el tudom altatni du, igaz, igy az ovodabol hazajovet meg ilyenolyan elinteznivalok, plusz feloras altatas miatt fel3ra alszik el es alszik 1,5-2 orat. Amugy persze akarata ellenere. Ezutan rosszkedvuen ebred, elment az egesz nap stb. 9re ha lerakjuk fel ora minimum altatas.

Szoooval az a nagy kerdes hogy ti mit tennetek?

En szivem szerint hagynam az alvasdolgot a fenebe, csak a baj van vele. Mindigis azt vartam h elhagyogasson alvasokat.

De kozben tudom hogy fontos neki...

2019. ápr. 2. 14:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ő nagyon kiakadna, nekem meg fontos és jó hogy hazahozom ebédkor, akkor így mondom. Én vagyok az anyja igen, és ez egy tudatos döntés. De mondom, értem attólmég, és tök jogos, de nem.

Utolsó válaszoló: köszi, igen, gyorsítani kéne a dolgokon. De amúgy 1 előtt nemigen érünk haza, későn jönnek ki az ebédelésből.

2019. ápr. 2. 15:00
 12/15 anonim ***** válasza:
76%
Te vagy az anyja, és értem, hogy vele akarsz lenni, de csak azért zökkented ki a napi ritmusból (azt is értem, hogy nem az ő ritmusa, de ha többmillió gyereknél működik évtizedek óta, a tied is seperc alatt hozzászokna), hogy otthon aludjon. Az alvás közben (ami mostanában inkább nyűglődés) amúgy sem tudtok hasznos időt együtt tölteni. Érte menni és vele együtt hazajönni, közben beszélgetni meg kb tök mindegy, hogy 1-kor vagy 3-kor csinálod végig. Utóbbi esetben nyugodtan alszik, pihen az oviban, és pontosan ugyanannyit vagytok együtt, mint ha otthon aludna abban a másfél-2 órában.
2019. ápr. 2. 15:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Én nem látom a kérdésedből, hogy igényli az altatást. Pont, hogy rosszkedvűen ébred, meg fél óra még elaltatod?

Ha nem igényli csendesen pihenjen egy órát, vagy azt se. Szerintem pár hét és nem fog aludni délután, én arra már nem adnám be. Ezt a köztes időszakot át kell vészelni, amikor sok is neki a délutáni alvás és nem is. Nem baj, ha egyszer alszik, egyszer meg nem.

2019. ápr. 2. 16:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Én mit tennék?

Hagynám aludni az oviban.

Te?

Gyorsítad meg a folyamatokat

Hazaértek azonnal alvás.

Nem hagynék ki alvást

Így is küzdök a lányommal

10 hónapos és csak egyszer alszik

2019. ápr. 2. 17:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Én nem hagynám még rá az alvás dolgot, hanem átszervezném a napot. Szerepjátékkal érzékenyíteném rá már napokkal előtte. Eljátszanám az ovis napot úgy, hogy lennének plüssök, akik megebédelnek az oviban és utána lennének, akikért jön az anyukájuk és lennének, akik bent maradnak. Elmondanám, hogy hogy zajlik az altatás ezután az oviban maradottaknak és hogy azoknak, akik otthon alszanak. Ha hazaértek kézmosás, aztán pizsit fel, besötétítés, 1-2 mese elolvasása úgy, hogy ő fekszik az ágyban, azután mondanám, hogy álmodjon szépeket és kijönnék. Mondanám, hogy anya is pihen és alszik délután és be is mennék a hálóba. Így nem érezné, hogy kimarad valamiből és nem érezné, hogy rákényszeríted az alvást, hiszen neked is aludni kell. Esetleg megspékelném azzal, hogy elmentek és vesztek neki egy külön délutáni alvós pizsit, amit ő választhat ki. Szépet, hogy örömmel menjen az ágyba. Azt ha akarja csak délutáni alváshoz használnám.
2019. ápr. 5. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!