Mit tudnék csinálni ezzel a szegény lelkisérült kutyussal? Folyt. Lent.
19:06
Más kutyáktól is fél, de az emberektől jobban. Amikor bebújik nem simogatom, mert nem szeretném hogy félelemből megkapjon, vagy valami.Sétálni csak azért nem akarom, mert félek hogy rossz emlékeket ébreszt benne a környék, de majd próbálom. Meg azon gondolkoztam, hogy az emberek azt hinnék mikor sétáltatom, hogy én bántottam, mert még jelen vannak a külsérelmi nyomok, és nem is néz ki úgy mint egy elégedett kutya, behúzottt farokkal jár, néha bebújik sarkokba sétáknál. Bár még csak egyszer sétáltattam, de az másfél hete volt, holnap reggel munka előtt megprónálhatom. Ja, és köszönöm:))
Szegény állat :'(
Ez egy szomorú, de vidám történet is.
Kapott tőled egy második esélyt :)
Bocsi hogy a kérdésedre nem válaszoltam :D de ezt muszáj volt leírnom. nagyon szép tett volt :)
Az első cél, hogy veled és a pároddal megbarátkozzon, és fogadjon el ételt a kezetekből. Amíg ez nincs meg, addig nem tudod jutalmazni sem, pedig az sokat segít.
A lényeg, hogy tényleg hagyjátok kinyílni, ne nagyon foglalkozzatok vele, míg ő maga nem igényli. Tudom, ez baromi nehéz. Ha nem akar enni, tedd le a kaját, hagyd ott vele, idővel előbújik, és óvatosan megeszegeti.
Sose menjetek felé, és nem hajoljatok le hozzá, mert az elég fenyegető, ahogy rájuk hajol valaki. Minél kisebb testfelületet mutassatok neki, guggolva, oldalról lásson, úgy kevésbé vagytok félelmetesek.
Aztán ha otthon már felemelt farokkal mer járni-kelni, akkor kezdjetek neki a szocializálásának. Szerezzetek beépített embereket, akiknek a kezében legyen valami finomság. Ők is kistestfelületet mutatva csalogassák, eleinte már az is hatalmas eredmény, ha a kinyújtott kézből kiveszi az ételt, nem kell rögtön becsalni a láb közé, mert elveszted az egyensúlyod, és szívrohamot is kap szegény... Eleinte csak a karnyújtásnyi távba csalogassátok be, ha az már jól megy, akkor lehet kicsit kezet hajlítani, hogy közelebb jöjjön.
Csak nagyon türelmetesen, és fokozatosan. Ha valamitől megijed (leejtesz egy kiskanalat, vagy akármi) akkor tegyél úgy, mintha az ég világon semmi nem történt volna, észre se vedd. Így látni fogja, hogy te sem félsz, és reagálsz furán, így biztos nincs gond.
Szegény kutyus=( Nagyon szép tőled hogy megmentetted őt!
Amúgy azóta mi történt, barátkozik már a pároddal is?
Köszi:)
Azóta szoktam sétáltatni, a párom most el kellett utazzon egy családi ügy miatt, holnap után jön haza, szóval egyenlőre nem volt rá alkalma:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!