Szállíthatok kutyát szájkosárral és pórázzal vonaton?
Vasárnap jönnék Miskolcról Pestre azt hiszem InterCity-vel és csak pár alkalommal utaztam vonaton eddig, kutyával egyszer sem ezért nem teljesen értem.
Egy kisebb Jack Russellről lenne szó, simán elférne a földön a lábam közt, nagyon nyugodt és jól tűri az utazásokat tömegközlekedésen is. Sajnos teljesen zárt boxom nincs csak ilyen félig nyitott táskaszerűség amihez csatolható a kutya.
"Elfelejtettem írni, hogy egy közepes testű kutyus, vagyis 6kg. Az öledben simán elfér pl."
Nem tudom, mi nem érthető a szabályozásban. Csak zárt hordozóban vihetsz fel kutyát IC-re. Már ez is nagy szó, mert régebben egyáltalán nem engedtek állatot IC-n.
Veszel, kölcsönzöl hordozót, amibe belefér a kutyád. Megveszed neki is a jegyet és utazhattok IC-n.
15
Mert ha nézel ki őzike szemekkel a fejedből akkor feljutsz a vonatra? Papucskám, az a minimum, hogy panaszt teszel, ha valami ér téged. Vagy ha megver valaki az utcán még te fogsz elnézést kérni tőle?
"... a kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható. Beteg, fertőző kutya, élőállat a vonaton nem szállítható. Pót- és helyjegyköteles (InterCity, Railjet, EuroCity, EuroNight) helyjegyköteles (expressz) vonat másodosztályú kocsijában a kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek csak zárt hordozóeszközben való szállítása engedélyezett."
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!