Szállíthatok kutyát szájkosárral és pórázzal
vonaton?
Figyelt kérdés
Vasárnap jönnék Miskolcról Pestre azt hiszem InterCity-vel és csak pár alkalommal utaztam vonaton eddig, kutyával egyszer sem ezért nem teljesen értem.
Egy kisebb Jack Russellről lenne szó, simán elférne a földön a lábam közt, nagyon nyugodt és jól tűri az utazásokat tömegközlekedésen is. Sajnos teljesen zárt boxom nincs csak ilyen félig nyitott táskaszerűség amihez csatolható a kutya.
Pót- és helyjegyköteles (InterCity, Railjet, EuroCity, EuroNight) helyjegyköteles (expressz) vonat másodosztályú kocsijában a kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek csak zárt hordozóeszközben való szállítása engedélyezett.
2023. júl. 7. 20:17
2/19 Justinianus válasza:
??? Kutya zárt hordóeszközben ???
"Az előbbiektől eltérően a kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható."
2023. júl. 7. 20:35
3/19 anonim válasza:
#2 én nem értek ehhez, de 2-3 éve egy nőt leszállítottak a vonatról a szemem láttára, mikor szájkosárral és pórázzal hozta fel, szóval valószínűleg tényleg csak zárt hordozóeszközben lehet felvinni a kutyát vonatra:)
2023. júl. 7. 20:57
4/19 anonim válasza:
Attól függ, mekkora a kutya, mert nem gondolod komolyan, hogy egy németjuhászt hordozóban viszel a vonatra?! A csivavákat, a tacskókat stb. csak hordozóban lehet szállítani. De jobban teszed, ha megkérdezed a pénztárnál.
2023. júl. 7. 21:02
5/19 anonim válasza:
A nagytestűekhez nem kell hordozó, meg van adva Kg-ban, nem tudom pontosan mennyi amitől nem kell. Szájkosár és póráz kell. És oltási könyv is kell, érvényes veszettség ellenivel.
2023. júl. 7. 21:28
6/19 anonim válasza:
"Pót- és helyjegyköteles (InterCity, Railjet, EuroCity, EuroNight) helyjegyköteles (expressz) "
A böhöm németjuhászommal rengetegszer utazok. Flirt vonaton általában simán elvagyunk bárhol.
Sajnos még az IC-re nem engednek nagyobb kutyát.
2023. júl. 7. 21:30
7/19 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy egy közepes testű kutyus, vagyis 6kg. Az öledben simán elfér pl.
2023. júl. 7. 22:06
8/19 anonim válasza:
Van olyan kalauz, amelyik gyűlöli a kutyákat. Őt próbáld meggyőzni arról, hogy felengedjen... Sajnos ez a baj a kutyával, hogy ha tömegközlekedéssel akarsz utazni, akkor ezekkel mindig számolni kell. Legyen b) terved mindenesetre.
2023. júl. 7. 22:35
9/19 anonim válasza:
Ic-n hivatalosan csak hordozoban másodosztályú kocsiban elég a Póráz szajkosar
2023. júl. 7. 23:13
10/19 anonim válasza:
Teljesen mindegy mit utál a kalauz és mit nem, másodosztályra felvihető a nagytestű pórázzal és szájkosárral, jeggyel, oltási könyvvel, érvényes oltással. Ha nem engedi fel panaszt kell tenni az irodánál.
A többire kell csak a hordozó, ameddig belefér a kutya, a többieknek másodosztállyal kell menniük. Hiába pontozzátok rommá egymást dedós módon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.