Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha megállás nélkül jön felénk...

Ha megállás nélkül jön felénk egy másik kutyás sétáltatás közben, az nem jele annak, hogy találkozni akarnak?

Figyelt kérdés

Reggel sétáltam a havanese kutyámmal. Tudom nem szabályos, de póráz nélkül volt, mert olyan rövid szakaszon mentünk, ahol minden nap többször megyünk, autók alig járnak arra, nem szalad ki az útra, és mindig figyelem, a közelemben van, nem csak úgy elengedem.

Elértünk oda, ahol át kellett volna mennünk a másik oldali járdára. Ekkor láttam, hogy ahova szeretnénk menni, onnan jön egy másik kutyás egy goldennel (többször láttam már őket, ő is sokszor póráz nélkül van, de most pórázzal volt). Direkt visszább húzódtunk, ahogy mindig szoktunk, jelezve, hogy arra mennénk, de nem szeretnénk találkozni.

Ők viszont megállás nélkül jöttek felénk. Nekem ez arra volt jelzés, hogy oké őket nem zavarja a kutyám, gondoltam azért nem kerülnek ki minket, biztos azt akarja, hogy összeszagoljon a két kutya. A járda viszonylag széles, lett volna bőven hely, hogy ne szinte érintve minket jöjjenek el. A kutyám kicsit előre dőlt, kinyújtotta a nyákát, hogy a másik kutya irányába szagolhasson, erre megtorpantak és rámordított, hogy fogjam vissza a kutyám.

Nem értettem, ha zavarja más kutya, akkor miért nem kerül ki minket. Ahol álltunk minden irányba volt másik járda (egyiken se volt senki), ahol mehettek volna, egy sávos úton kellett volna átmenniük, ha ennyire nem akarja, hogy más kutyákkal érintkezzen a kutyája.

2023. júl. 7. 11:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%
Azért mentek így, mert így volt nekik a legegyenesebb út a céljuk felé. Lehet, hogy időre mentek valahova, siettek. Lehet, hogy más már felbosszantotta a gazdit pár perccel korábban és azért reagált ilyen feszülten, lehet, hogy már a többedik kutyást kellett kerülgetniük, lehet, hogy azon az oldalon kevesebb a toklász.
2023. júl. 7. 12:23
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
Át kellett volna mennie az utca másik oldalára, mert te póráz nélkül sétáltatsz, vagy pontosan mire számítottál?
2023. júl. 7. 12:24
 13/23 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam bejelölni kb. az útvonalakat.

[link]

Mi: liláspirosas szín

Ők: a feketék

Elmentünk a kereszteződésig amikor láttam, hogy jönnek szemből, visszahúzódtam oda ahol a paca van ott álltunk. Ők pedig a fekete vonalon jöttek, a füvön keresztül, nem elhúdóva tőlünk.

Ahol a kamera van, az a másik oldali járda kb. Ezzel a kereszteződéssel szemben nincs másik, az lentebb van, kb. a téglás épület zöld, kiugró ablakaival szemben.

2023. júl. 7. 12:29
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Azért mentek a füvön, mert meleg volt, és a kutya lábának jobb, mint a forró járda. És azért nem kerültek ki titeket, mert arrafelé volt dolguk, és nem értek rá kerülgetni egy szabálytalan (póráz nélküli) kutyasétáltatót.
2023. júl. 7. 12:37
 15/23 anonim ***** válasza:
83%
Miért nem tudod már elengedni ezt?
2023. júl. 7. 12:37
 16/23 A kérdező kommentje:

Az utolsó mondatommal azt akartam mondani, hogy nem az van, hogy át kellett volna menniük és még egy kereszteződés, hanem egy folyamatos járdás részre érkeztek volna.

A másik oldalon egyáltalán nincsenek növények, így ott még kevesebb a toklász veszély.

Nekem az egésszel nem az a gondom, hogy nem ment át a másik oldalra. Hanem, hogy direkt félrehúzódtam ők pedig, mint a fonaljárók jöttek nekünk. Erre amint picit is megmozdult a kutyám, letámadott. Lett volna bőven helye, akár a másik oldalon is.

2023. júl. 7. 12:39
 17/23 A kérdező kommentje:
Ha pórázon lett volna a kutya akkor is pont ugyanúgy lett volna mellettem.
2023. júl. 7. 12:40
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
Oké, szerintem azt nem érted, hogy nem járnak neked csak azért előjogok, mert póráz nélkül sétáltatsz. A másik kutya had menjen már azon az útvonalon ahol szeretne, ne te döntsd már el.
2023. júl. 7. 12:42
 19/23 A kérdező kommentje:

Menjenek, nekem azzal nincs bajom. De akkor ne legyen már gond másnak se azzal, hogy mi meg pont ott állunk. Ha elmentek volna mellettünk egy szó nélkül semmi gondom nem lett volna vele. Vagy ha ugatott, ugrált, letámadta, morogta, neki ment volna a kutyám az övének, nem lenne vele gondom. De mi egy helyben vártuk, hogy kikerüljenek minket. Azt pórázon se tudtam volna megakadályozni, hogy a levegőbe szagoljon a kutyám, mikor pár centire voltak tőlünk.

2023. júl. 7. 12:48
 20/23 anonim ***** válasza:
91%

De akkor nem szólt volna be, mert megbizonyosodott volna róla, hogy kézben tartod, így nem volt benne biztos. Talán ő nem ismer ennyire titeket, mint amennyire te kifigyelted már. Vagy pont azért szólt, mert az ő kutyája nincs jól, és nem akart konfliktust.

Nézd, tőlem sokan már akkor kérdezik meg, hogy odajöhet-e hozzánk a kutyájuk, amikor a kutyájuk már közel van, pedig én használom a sárga jelzést, hogy adjanak teret. Az én kutyám nem minden kutyával viselkedik barátságosan, mivel mentett, és volt rossz tapasztalata. Kifejezetten utálja azokat, amik a nyakába akarnak ugrani, vagy húzzák a pórázt. Lehet, hogy a te kutyád mozdulatára sem reagálna jól. Én ezt igyekszem minél hamarabb észrevenni, hogy lehet-e konfliktus, nem mindig adnak esélyt, hogy megelőzzem.

A másik, ami eszembe jutott, hogy a másik kutyás a te kutyád mozdulatából feltételezte azt, hogy megindul és láb alatt lesz. Nem így történt, de valószínűleg a tapasztalatai alapján az a gyakoribb, hogy az így bemozduló kiskutyák be is szaladnak eléjük.

2023. júl. 7. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!