Ha megállás nélkül jön felénk egy másik kutyás sétáltatás közben, az nem jele annak, hogy találkozni akarnak?
Reggel sétáltam a havanese kutyámmal. Tudom nem szabályos, de póráz nélkül volt, mert olyan rövid szakaszon mentünk, ahol minden nap többször megyünk, autók alig járnak arra, nem szalad ki az útra, és mindig figyelem, a közelemben van, nem csak úgy elengedem.
Elértünk oda, ahol át kellett volna mennünk a másik oldali járdára. Ekkor láttam, hogy ahova szeretnénk menni, onnan jön egy másik kutyás egy goldennel (többször láttam már őket, ő is sokszor póráz nélkül van, de most pórázzal volt). Direkt visszább húzódtunk, ahogy mindig szoktunk, jelezve, hogy arra mennénk, de nem szeretnénk találkozni.
Ők viszont megállás nélkül jöttek felénk. Nekem ez arra volt jelzés, hogy oké őket nem zavarja a kutyám, gondoltam azért nem kerülnek ki minket, biztos azt akarja, hogy összeszagoljon a két kutya. A járda viszonylag széles, lett volna bőven hely, hogy ne szinte érintve minket jöjjenek el. A kutyám kicsit előre dőlt, kinyújtotta a nyákát, hogy a másik kutya irányába szagolhasson, erre megtorpantak és rámordított, hogy fogjam vissza a kutyám.
Nem értettem, ha zavarja más kutya, akkor miért nem kerül ki minket. Ahol álltunk minden irányba volt másik járda (egyiken se volt senki), ahol mehettek volna, egy sávos úton kellett volna átmenniük, ha ennyire nem akarja, hogy más kutyákkal érintkezzen a kutyája.
Miért neki kellett volna kikerülni?
Te mentél át oda, ráadásul szabálytalanul póráz nélkül volt a kutyád.
Nem mentem át oda. Épp, hogy nem indultunk el feléjük, hanem kb. 3 métert eljöttünk az átkelőhelytől és megálltunk a járda egyik szélén.
Pontosan. Én is így gondolom, hogy el lehetett volna egymás mellett menni, ezért is húzódtunk félre. De ők jöttek felénk. Lett volna még hely a járdán mellettünk.
"egy sávos úton kellett volna átmenniük"
Zebra, útkereszteződés, lámpa van azon a részen, hogy a KRESZ szabályait betartva át tudtak volna menni, vagy csak szabályszegő módon tudtak volna kikerülni?
Próbálom legjobban leírni. Nincs felfestve zebra sehol a környéken, járda vége van, ahol át kell menni a túloldalra. Ahonnan én jöttem 3 irányba lehet menni egyszerűen, a 4. irányba, amerre én ki tudtam volna őket kerülni, arra virágok vannak ültetve. Ahonnan ők jöttek 4 irányba tudott volna menni. Átmegy a túloldalra elmegy a virágok mellett és visszajön. Igen, én is elindulhattam volna lefele, megkerülöm a virágokat és visszajövök csak valószínű beértek volna minket, mert abba az irányba mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!