Mennyire szoktatok sétáltatáskor más kutyásokkal bandázni?
Én bevallom nem igazán. Van 7 olyan kutya a környéken, akivel a kutyáim jól kijönnek, ebből hárommal sétálok időnként együtt, mert megvan a szimpátia a gazdákkal is. A többiekkel csak köszönünk egymásnak, kicsit ismerkednek a kutyák és ennyi, megyünk tovább. Viszont hallom több helyen, hogy a kutyások összejárnak nagyobb létszámban bandázni. Futtatóba nem járok (nem is nagyon van a közelben), mert nem bízok benne, hogy a másik random kutyás tudja kontrollálni a kutyáját, ha esetleg nézeteltérés van.
Ti mennyire szoktatok más kutyásokkal együtt sétálni, beszélgetni?
Egyáltalán nem. Régen, mikor fiatal volt a kutyám,volt több kutyabarátja. De ahogy megöregedett,már nem igényel olyan nagy sétákat. Nem viszem be a város széléről a központba bandázni. Autóba nem tehető a kutya. A réten is már csak 5 percet szaladt pár napja is. Utána visszajött,hogy tegyem rá a pórázt :)
13 éves mudi kan.
Előéletes, felnőttként mentett kutyám van, aki még azóta is szerzett rossz tapasztalatot kutyákkal - hála a "nembánt" gazdiknak -, amióta nálam van. Nagyon szelektál, ki szimpatikus neki és ki nem. Ezért nem járok vele futiba bandázni sem, akkor megyünk be, ha senki nincs, és ha valaki jönni akar, megyünk is tovább. A neki szimpi kutyákkal séta közben ha találkozunk, van egy kis összeszimatolás, beszélgetünk a gazdikkal, ennyi. Van olyan kutya-gazdi páros, akiknél a kutyámnak a másik kutya nem szimpi, de a gazdi igen, nekik megy a hízelgés, amikor nincs ott a másik kutya. Egyébként van, akivel csak köszönünk egymásnak és sétálunk tovább.
Én nem igazán értem azokat a gazdikat, aki hőkövető rakéta üzemmódba kapcsolnak, amint meglátnak egy másik kutyást, hiába jelzem sárga szalaggal, meg kerülök látványosan, mert a kutyámon látom, hogy nem jó ötlet, ha odajön a másik kutya.
Reggelente munkanapokon nem szeretem húzni az időt még beszélgetéssel sem a szimpi gazdikkal és szimpi kutyákkal sem, mert megyek dolgozni, és még séta után reggelizek munkába indulás előtt.
Ha látom, hogy nem figyel a gazdi, telefonál, mással cseveg, akár haver, akár nem, kikerüljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!