Mennyire szoktatok sétáltatáskor más kutyásokkal bandázni?
Én bevallom nem igazán. Van 7 olyan kutya a környéken, akivel a kutyáim jól kijönnek, ebből hárommal sétálok időnként együtt, mert megvan a szimpátia a gazdákkal is. A többiekkel csak köszönünk egymásnak, kicsit ismerkednek a kutyák és ennyi, megyünk tovább. Viszont hallom több helyen, hogy a kutyások összejárnak nagyobb létszámban bandázni. Futtatóba nem járok (nem is nagyon van a közelben), mert nem bízok benne, hogy a másik random kutyás tudja kontrollálni a kutyáját, ha esetleg nézeteltérés van.
Ti mennyire szoktatok más kutyásokkal együtt sétálni, beszélgetni?
10
Azért szerintem a legtöbb kutya szeret barátkozni a többivel. Az hogy a tiédnek ilyen múltja és problémái vannak, szomorú. De ettől még nem azok a gazdik a hibásak, akik odamennének ismerkedni. Akko lehet nekik szólni, hogy ne, és ennyi. De alapvetően szükségük van a kutyáknak a fajtársaikkal való ismerkedésre, szocializálódásra.
Vidéken lakom, heti 4x-5x össze szoktuk beszélni pár emberrel és együtt megyünk sétálni. Régen sajnos nem volt sétapartnerem, a családot hívtam mindig el, ha jobban be akartam menni az erdőbe vagy valami kietlenebb helyet akartam felfedezni.
A kutyáimat szeretem változatos útvonalakra vinni, de rettegek a vadállatoktól, így meg talán, ha félig széttép egy vaddisznó, a másik ember majd hívja a mentőt. :)
A másik ok, meg, hogy szeretem, ha a kutyáim találkozhatnak más kutyákkal, szerintem ők is élvezik és jót tesz nekik, ha játszanak, még le is fárasztják egymást.
Nem utolsó sorban meg bár extrovertált vagyok, kutyásokkal szeretek beszélni :)
#az lehet, de nálunk is töbször volt, hogy direkt átmegyek a túloldalra, elkerülöm, félrehúzódik, mert látom, hogy nem fognak kijönni egymással és nem érti, simán továbbra is hozza a kutyáját kérdés nélkül felénk :D nem értem mi nem elég világos abban, ha valaki próbálja a másikat elkerülni
Kedvencem mikor szocializáció címszó alatt póráz nélkül szabadjára engedik, mert barátságos, aztan hagy menjen...
Enyémek a francia bulldogokat utálják valamiért, olyan a kisugárzásuk gondolom. Nem engedem ilyen kutya közelébe őket, de ha ránk engednek egy ilyen kutyát "barátkoztatni", akkor nem tudok mit csinálni, elfogják elég gyorsan küldeni melegebb éghajlatra. Agybajt kapok mikor háttal állok vagy kakit szedek éppen, de ránk engedi a kutyáját aztán jön a csúnya nézés, ha az enyémek reagálnak.
Nekem is volt minden kutyával barátságos kutyám, bár akkor se engedtem rá kérdés nélkül senkire. Ha nem voltam biztos, kérdeztem és nem sértődtem meg egy nemleges válaszon sem. Sokszor jött válaszként, hogy "kan vagy szuka? Mert a kanokat nem szereti" Enyém meg kan volt, ilyenkor egyszerűen továbbálltunk. Kérdés nélkül persze lehet összepattantak volna és én lettem volna a hibás, ha ráengedem kérdés nélkül a másik kutyára.
"nálunk is töbször volt, hogy direkt átmegyek a túloldalra, elkerülöm, félrehúzódik, mert látom, hogy nem fognak kijönni egymással és nem érti, simán továbbra is hozza a kutyáját kérdés nélkül felénk :D nem értem mi nem elég világos abban, ha valaki próbálja a másikat elkerülni"
Ugyanezt tapasztalom én is. Nem az a baj, ha valaki szeretné a kölyök kutyáját szocializálni, tök jó, bárcsak minden gazdi akarná. Sajnos az én kutyám hozzám már elrontva, felnőtt korában került. A probléma azzal van, hogy akkor is jönnek utánunk, amikor mindent elkövetek, hogy ne, mert nem jó ötlet. Volt olyan is, hogy kerítés mellett haladtam a kutyámmal, már nem tudtunk hova lehúzódni, a másik gazdi kutyája meg a bokámnál borzolta magát a hosszúra engedett flexi végén. Nincs kedvem üvöltözni a hülyékkel.
Én akiket ismerek és össze futunk véletlenül,mert ugyan abban az időben sétálunk akkor tud játszani a a fiatal kutyám. Volt egy kutyás bnőm de neki a kutyája olyan viselkedés változáson ment keresztül,hogy sajnos nem sétálhatunk velük,pluszba becukollja az enyéimet. De jó részt velük jártunk sétálni hetente 4-5 alkalommal biztos. Kutyák jól kijöttek.
Most van egy másik kutyás akivel szoktam hétvégente menni.
Parkban,erdőben elég nyitottak erre felé gazdik. Nekem póráz nélkül van a fiatal kutyám,de ha jönnek szembe megkötöm. Látom a kutyán és a gazdin is ha barátságos a kutya vagy sem. Ha látom,hogy barátságos,gazdi is mosolyog akkor megkérdezem,hogy játszhatnak e egyet. Akin látom félre húzodik,röviden tartja a kutyát annak csak köszönök és tovább állunk. Én kiszúrom mindig az emberek és a kutyák jeleit :D
Futtatóba nem járok,mert utóbbi időkben a kutyám nem igazán talált játszó társat,inkább csak feküdt és botot rágcsált így gondoltam nem sétálok át a város másik végébe ezért,szóval itt a környéken sétálunk.
Én örülök ha van társaság,ne csak mindig egyedül menjek,de jó egyedül is. Viszont a kutyám miatt jobban szeretem ha van társaság,mert kifárad ha játszhat más kutyákkal. pl 1-1,5 óra szimpla séta,meg 1-1,5 óra bandázos séta teljesen más :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!