Szeretnénk kiskutyát venni amolyan benti kutyusnak. Palotapincsit vagy Spánielt vegyek?
Attól függ hogy mekkora a lakás, meg persze hogy milyen természetű kutyát szeretnél.
Igazából ha egészen pontosak akarunk lenni: nincsen olyan hogy palotapincsi... Van pekingi palotakutya meg tibeti spániel...
Én egyébként a tibeti spánielt választanám, bár a cocker spániel is aranyos (már ha erre gondoltál).
Én úgy tudom hogy a Spánielt nehéz tanítani, és könnyen elfelejt dolgokat amiket már esetleg megtanult.
A palotapincsiről pedig azt hallottam hogy nagy részük eléggé agresszív a kis termete ellenére.
Persze ettől függetlenül mindkettő fajta imádnivaló :)
Én személy szerint inkább a Spánielt választanám egyébként.
Mennyit tudnád mozgatni? Tudnád-e rendszeresen kozmetikázni?
Az hogy mennyire lesz agresszív vagy neveletlen az rajtad múlik. Tény hogy a spani nehezebben tanul de ez nem azt jelenti hogy lehetetlen csak több idő kell neki. A pincsi meg kis makacs de ezt kutyasulival és kis odafigyeléssel hiphop meglehet oldani. És ne általánosítsunk, fajtán belül is marha nagy eltérések lehetnek.
Szerintem érdeklődj a fajtamentőknél
spániel: [link]
pincsi: [link]
Ők elmondják hogy az adott kutya milyen, illik-e hozzád.
De ha nincs is náluk neked tetsző kutyus, akkor is írhatsz nekik tanácsért, hogy ez a fajta illik-e hozzád.
És nehogy külsőre válassz kutyát, hiába van kedvenc fajtád hanem tudsz megfelelő körülményeket biztosítani.
Ez legyen a szemed előtt.
Nekem volt mindkét fajta. Mindkettő tud nagyon makacs is lenni, de én személy szerint a spánielt javaslom:ő amolyan kutyásabb kutya:D A palotapincsi néha olyan mint egy macska, de ha valaki nem szimpi neki akkor igen harcias ha éppen úgy van úri kedve:D
A spániel egy csodakutya:D Én úgy kaptam először spánielt(szülinapra válasthattam), hogy anyukám félt a nagytestű kutyáktól, szóval mutatott 2-3 fajtát ami még megfelel neki méretben. Én röktön az angol cocker spánielre böktem:) Bár igazából a nagytestű kutyákat szeretem, sose bántam meg a spánielt. Még sosem láttam ilyen kutyát, annyira hihetetlen személyiségük van, hogy az csoda:) Most már a második spánielemmel élek együtt, és imádom. Mókás, aranyos, szeretnivaló, de minden további nélkül megvéd ha kell. És igenis tanítható! Egyedtől is függ persze, de az enyémek nagyon gyorsan tanultak-igaz néha megmakacsolják magukat, és a saját fejük után mennek. És szerintem nem felejtenek el semmit sem, legfeljebb nincs kedvük megcsinálni valamit:) A szelektív hallás is jellemző rájuk, de a pincsikre szintén. Én mindenképpen a spánielt javaslom, nem bánod meg :D
17:22-es vagyok
Viszont az igaz, hogy spánielt csak akkor válassz, ha tudsz vele eleget foglalkozni, és mozogni is sokat tud. Ez a fajta betompul, ha nem futkoshat eleget, sok mozgás nélkül állandóan unott és kedvtelen lesz. És igénylik a szeretet kinyilvánítását,szintén kedvtelenek és levertek lesznek, ha nem törődsz velük eleget.Bár ez szerintem szinte minden kutyára igaz. De az angol cocker spániel egy főnyeremény:D
Ja, viszont egy dologra figyelj: már kicsinek értesd meg vele, hogy te vagy a főnök. A miénk olyan 2 éves kor körül megpróbálta átvenni az irányítást(kan kutyus), de meg lehetett nevelni. De azt hiszem, ez is igaz minden kutyafajtára, főleg a kan kutyusokra.
Bármit is választasz, jó kutyázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!