Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sok menhely miért nem ad...

Sok menhely miért nem ad kinti tartásra kutyát? (Arra alkalmas kutyát)

Figyelt kérdés

Pl egy kuvasz, kaukázusi, németjuhász miért ne lehetne kint éjjel vagy amíg nincsenek otthon? Miért kéne bezárni a házba?

Nagytestűek, megfelelő szőrzetük is van, télen sem fáznak. A pásztorkutyákat sosem tartották bent. Nem értem miért sokkal jobb annak a kutyának náluk egy kinti kennelben tengetni az életét, ahol napi talán 1-2 óra foglalkozás jut rájuk, mint hogy odaadnák kinti tartásra.

Nekem egyébként benti kutyáim vannak, még a kanapéra is feljöhetnek, de azt nem értem miért kéne pásztor/juhászkutyákból kötelezően kanapékutyát csinálni, mikor még kinti tartással is sokkal jobb élete lenne, mint a menhelyen napi 22 órát egy kennelbe zárva. Azt teljesen megértem, ha pl vizslát, bull típusút nem adnak kintre, teljesen jogos, mert nincs aljszőrzetük, de azért bizonyos fajták jobban érzik magukat kint, mint bent. Szigetelt kutyaházzal és árnyékos résszel tök jó életük lehetne egy kertes házban.

2023. jún. 16. 14:23
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
77%
Nekem sem a szívem csücske az Eszkuláp, de annál a linkelt esetnél igazuk van sajnos.
2023. jún. 20. 13:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!