Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Két kutyások! Láb melletti...

Két kutyások! Láb melletti sétára mindkét kutya azonos oldalra van tanítva?

Figyelt kérdés

Hamarosan érkezik a családba még egy kutyus, aki még fiatal, de tanítva nem volt.

Jelenlegi kutyám bal oldalra van tanítva, amikor sétálunk akkor nem kötelező mellettem jönnie, de ha le kell húzódni, zebrához érünk, stb. a bal oldalamra van hívva ("lábhoz").

Most pedig azon gondolkozom, hogy a másik, az hogyan legyen tanítva, alapvetően szintén bal oldalra, és neki legyen egy külön parancsszó a jobb lábhoz?

Attól tartok, hogy majd a két kutya nem fogja tudni hogyan legyen, hiszen azonos helyre lesznek hívva, de nyilván így lennie kell egy külső, meg egy belső kutyának. Akkor viszont a külső messze van, nincs kontaktban és elég közel, ha az egyikük megriadna, beleesik a másikba stb.

Kinél hogy alakult ez, illetve mi lett a működőképes koncepció?

A kutyák egy méretűek egyébként.

2023. jún. 9. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
En hobbikutyazok szoval nekem eleve halalmindegy melyik oldalra mennek. Nincs is nagyon az hogy egy konkret helyre allnak be. Nincs jelentosege szerintem. Mikor hogy. Ha hivom oket akkor jonnek, ez a lenyeg.
2023. jún. 9. 20:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Külön szó van arra, hogy balra és jobbra igazodnak. Ha hasonló van, akkor mondom az egyik nevét + igazodj (balra igazodás csehesen), majd mondom a másik nevét + knee (ez a jobbra igazodás csehesen).

Egyébként van külön szó arra is, hogy mindegyik a saját oldalára méhen, de ez még nem megy jól, szóval gyakoroljuk. Ez a "vissza". Az egyik jobbra, a másik balra igazodik. Még azt kell kitalálni, ha jön egy hónap múlva 3., ő merre menjen :D

2023. jún. 9. 20:52
 3/4 Maya Bunnyheart ***** válasza:
95%

Nekem két közepes testű kutyám van, Bobi (saját) és Csöpi (ideiglenes)

Mindkét kutya jobb oldalamon sétál.

Bobi tudja a parancsokat (bal - akkor bal oldalon jön, jobb - akkor meg jobb oldalon jön.)

A Csöpi csak jobb oldalon tud jönni, a balt még csak tanulja.

Többnyire egy oldalon sétálnak (jobb) és úgy hogy a Csöpi van mellettem, a Bobi meg kívül, és ezt a rendet mindketten megtanulták.

Így néz ki a gyakorlatban:

Pórázon (flexi) [link]

Póráz nélkül [link]

2023. jún. 9. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mind2 (németjuhász és egy saarloosi farkaskutya) baloldalt plusz egy (Yorki) jobb oldalt. Én is a lábhoz szót használom.

Póráz nélkül is szépen mennek, de itt nem nagyon lehet vinni őket (bár magyarba is kell elvileg a póráz).

2023. jún. 9. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!