Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások,trénerek,oktatók,kiké...

Kutyások,trénerek,oktatók,kiképzők,figyelem!!! tanácstalan vagyok a környéken nem tudok kihez fordulni a sztori hosszú lesz de ha értesz a kutyákhoz kérlek olvasd el és válaszolj, nagy segítség lenne!? A többit lent.

Figyelt kérdés
Van két foxi-jack russel keverék kan kutyusunk (testvérek), Bambi és Flecki. lassan 5 évesek kezes kutyák nincs velük baj. nagyon jó kis patkányos kutyák szobatiszták össze tudnak dolgozni,alap parancs szavakat teljesítik (gyere ide, kifele, nem szabad ,ül, marad, hozd ide,) elvannak egymással. a baj ott kezdődik ha megsimogatom bambit, flecki jönne oda és bambi rá morog vagy elmegy és akár néha néha össze is vesznek. egyébként ezen kívül jól elvannak egymással, még ezt tudjuk is kezelni mivel kis termetűek. Ez nem is lenne olyan nagy probléma mivel 5 éve működik a gond ott van hogy vettünk egy házat, és nincs túl jó környéken. Házörzőnek vettem egy kölyök szuka rotit, már négy hónapos. alapból egyenlőre elvannak egymással, de a kiskutyák hozzák néha a szokásos formájukat, morognak rivalizálnak egymással, sokszor a rotira is, főleg labdázás közben. A roti kis hebrencs izgága szereti felfedezni a világot, sokszor nem úgy megy oda a kicsikhez ahogy kellene hanem ahogy annó a testvéreivel birkózott és ez a kicsiknek is sok és morognak oda kapnak neki. a mai nap a bambi (az antiszoc) ismét rámorgott és oda kapott a "kis" rotinak, így betelt neki a pohár és megmutatta ki a főnök, (mondjuk ez nem nagyon érdekelte a kicsiket ugyanúgy keménykednek xDD ) tanácsot szeretnék míg nem túl késő hogy mit tegyünk mivel a két kicsi is szinte családtag nem szeretném hogy később végzetes legyen vagy csak én gondolom túl?? megoldódik a helyzet ha nő az új kutyus vagy csak rosszabb lesz? annyit még megjegyeznék hogy a két kicsit már nem egyszer próbáltam hogy normálisan viselkedjenek egymással de hiába.. valszeg mert kanok.. de ez is érdekes mert ha fleckit simogatom abból nincs baj.. igaz bambi akkor nem jön oda inkább elmegy, ( mintha olyan magának való lenne a testvérével szemben..) esetleg a kicsik herélése ilyen későn javítana a problémán? A roti egyenlőre éjszaka kennelbe van. előre is köszönöm a válaszokat.

2022. máj. 7. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Ameddig nincs rendben a 2 kutyád minek kellett egy 3.kutya is? Ráadásul rottweiler?

Sem a Foxi,sem a Jack Russel nem igazán arról híres,hogy jól kijön a többi kutyával.A rottweiler szintúgy.

Azt tudod,hogy ameddig nem vagy ott elzárod őket egymástól.A két kan gondolom ivaros (örülj neki,hogy még nem volt komolyabb összetűzésük) a Roti viszont már most kb nagyobb lehet mint a két kistermetűd.Előbb vagy utóbb csúnya konfliktus lesz ebből rendes házhoz járó tréner nélkül és akkor ott csúnya véget is érhetnek a gondok.

2022. máj. 7. 23:31
 2/10 anonim ***** válasza:
44%

A foxi nem a vendegszeretetrol meg az elfogadasrol hires…

Szerintem nalatok nincs betartva a sorrendisegi szabaly ,azaz nem ertik,h te vagy a fonok es majd te dontod el,kivel bovul a csalad. Szerintem ez az alapgond nalatok.

Azt kell elzarni,aki elsonek morog. Egy foxi birja a birkot egy amstaffal is. Nem serul le soha. (Az en foximtol lattam ezt. )Dominanciaharc miatt morog a foxi.

2022. máj. 8. 00:06
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

Nekem jack russellem van és vannak olyan dolgai (bevédi a -néha képzelt- kaját más kutyáktól), amiről egyszerűen nem tudom leszoktatni, így megtanultam együtt élni velük. Nagyon sokat foglalkozom vele, versenyszerűen sportolunk, ahol rengetegszer álltunk a dobogón, a legkülönfélébb helyekre viszem, ahol nagyon jól viselkedik, hétköznapokon futunk, biciklizünk vagy túrázunk, szóval nem lehetne vele baj. Két másik kutyával él, akik megtanulták, hogyha pl a szekrény mellett elhaladva nekik megy a pici, akkor ők nem reagálhatnak vissza. Egyébként ilyenkor nem harap, csak a levegőbe csattogtat, igazából veszélytelen. Biztos, hogy nem hoznék mellé haza olyan kutyát, aki ezt nem képes tolerálni, mert már mindent próbáltam, nem szokott erről le.

Egyik ismerős kutyasuli vezetőnek is volt két foxija, akikkel bármit csináltak, nem bírták együtt tartani őket, így szeparáltak, pedig ők gyakorlott kiképzők. Vannak ilyen kutyák, el kell fogadni és aszerint kell alakítani az életed.

Nálatok viszont nem feltétlen lenne ilyen rossz a helyzet, csak borzalmasan kezeled a szituációkat. pl ha simogatod az egyiket és jön a másik, akkor mehet is tovább, ha az lenne a célja, hogy kitúrja a simogatott kutyát. Az meg alap, hogy a közvetlen közelembe (de leginkább sehol) nem ugorhatnak egymásnak. Tréner talán tudna ebben segíteni. Én nem nagyon hagynám őket egyedül a rotival, később tragédia is lehet belőle.

2022. máj. 8. 03:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Hármas válaszoló ez már évek óta probléma náluk. Ha oda jön és elküldöm hiába megy arrébb akár 10 métert is a kutya feszélyezve érzi magát és nem tudom kizökkenteni szóval szerintem ezzel együtt kell élni. Egyébként vendégszerető kutyusok. Itt a fő kérdés az hogy legalább a nagyot be lehetne tanítani/taníttatni valakivel hogy legalább ő tudja normálisan kezelni a helyzetet? Vagy marad a szeparálás..
2022. máj. 8. 06:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Evek ota nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, de nem am trenert hivtal volna vagy kutyasuliba elmentetek volna, te meg odahozol egy harmadik kutyat, aki alapbol nem lesz egy egyszeru eset fajtajabol adodoan.

Surgosen keress trenert!

2022. máj. 8. 08:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben. Első körben arra gondoltam ivartalanítom a kanokat.
2022. máj. 8. 10:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

ivartalanítás mindenképpen jó ötlet,plusz egy jó tréner!

Mivel 3an vannak, egyik neki megy a másiknak működni fog a falka szellem és a roti is neki megy,sajnos ilyenkor a gyengébbet bántják. Szóval előbb utóbb nagy gondok lesznek ha a roti beérik agyilag,hiába szuka.

2022. máj. 8. 10:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Ivartalnitas mellett elso korben hivj trenert! Az nem egy csodaszer, nem fog varazsutesre minden megoldodni tole.
2022. máj. 8. 10:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat. Esetleg tudnátok ajánlani valakit jnsz vagy hajdu bihar megyében? Nem nagyon ismerek senkit a környéken. Ismerőseim sem.
2022. máj. 8. 12:18
 10/10 anonim ***** válasza:

A rottweiler nagyon domináns jellemű kutya.Ha azért vetted,hogy kinyírja az idegbetegebb kistestűdet akkor végül is sikerült jól választani.

Minden esetre most sok időbe és pénzbe fog fájni,hogy mind a 3-al érdemben foglalkozz.Tulajdonképpen honapjaid fognak rámenni csak az egyik problémásra..

Remélem felkészültél rá,hogy kemény munkád lesz bennük minden áldott nap.

2022. máj. 9. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!