Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyes kutyások miért viselkedn...

Egyes kutyások miért viselkednek úgy, mintha a teljes járda kizárólag az általuk sétáltatott kutyáé lenne?

Figyelt kérdés

Mai nap történt az eset: egy huszonéves kor körüli lány nagyon hosszú pórázon sétáltatta a kutyáját, amely keresztül-kasul mászkált a gyalogos járdán, majd odafutott hozzám és az orrát a farmeromhoz érintette. Ez több szempontból is problémás. Egyrészt veszélyeztetve voltam, mivel egy esetleges kutyatámadás esetén a gazdája nem tudta volna megfékezni az ebet, másrészt mivel a kutya egy testrésze a farmeromhoz ért, fennáll a veszélye, hogy valami kórokozót adott át - természetesen amint hazaértem, a farmer ment a mosásba. Kérdőre vontam a kutya gazdáját és erre még neki állt feljebb.

36/F

2022. dec. 14. 19:50
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
93%

Kollektív nem lehet össze vonni,hogy kutyások.... nem minden kutyás viselkedik így!

Nekem 2 kutyám van és a láb mellett jönnek a járdán ha hosszabbra is vannak engedve ha ember jön lábhoz jönnek.

Sok kutyást ismerek és mindenki így sétált néhány nénin és bácsin kivül akiknek a flexi végén lobog a kutya.

Semmi korókozott nem szedtél volna össze :D

Kutyakozmetikus vagyok és nem csak orral érintkezek már több mint 7 éve, még élek :D

2022. dec. 14. 19:58
 2/37 anonim ***** válasza:
98%

Igen, baj lehett volna, tilos lenne hagyni, hogy a kutya idegenekhez menjen oda.

En se szeretem ezt, a sajat kutyamnak se hagyom, hogy masokhoz odamenjen.

De azert lecci ne kapj agyverzest, mert megerintett. Kimostad a gatyad,minden oke, mostmar nyugodj meg :D

2022. dec. 14. 20:00
 3/37 anonim ***** válasza:
90%
Engem a babakocsisok zavarnak,hogy van,hogy ketten mennek egymás mellett és még kikerülni sem lehet,mikor meg szólsz még nekik áll feljebb. Több ilyennel találkozok mint hosszabb pórázon cikcakba menő kutyával.
2022. dec. 14. 20:03
 4/37 A kérdező kommentje:

"Kollektív nem lehet össze vonni,hogy kutyások.... nem minden kutyás viselkedik így!"

Emiatt szerepel úgy a kérdésben, hogy "egyes kutyások".

2022. dec. 14. 20:04
 5/37 anonim ***** válasza:
84%

Vigyázz mert kutyává fogsz változni.. hozzád ért az orrával.. ez már csak így működik.. én azt ajánlom szaladj gyorsan az orvoshoz!

Üdv egy két kutyás gazdi, aki már kutyává változott.. vau-vau

2022. dec. 14. 20:07
 6/37 anonim ***** válasza:
83%
engem is bosszant ha odafut hozzám ilyen kutya mert félek hogy megharap, volt hogy agresszívan ugatni kezdett, meg odakapni, néni meg: " Nem báánt a Fifike ááám.."
2022. dec. 14. 20:13
 7/37 A kérdező kommentje:

"Vigyázz mert kutyává fogsz változni.. hozzád ért az orrával.. ez már csak így működik.. én azt ajánlom szaladj gyorsan az orvoshoz!"

Tudom, hogy nem változom kutyává, de őszintén szólva nem tartom a kutyákat túl higiénikusnak és félek a fertőzésektől, élősködőktől, kórokozóktól is. A lakásomban sem tűrnék meg semmilyen állatot.

2022. dec. 14. 20:17
 8/37 anonim válasza:
82%

Érhető, hogy téged, mint aki a kutyáktól teljesen idegen, zavar, de hidd el, hogy egy jól tartott kutya semmilyen kórokozót nem ad át. Én rengetegszer bújok össze a kutyámmal, ölelgetem, ilyesmi, előfordul, hogy megnyalja az arcomat, de soha nem kaptam el tőle semmit. Az a ruhád, amiben az utcára mész, eleve nem túl tiszta, én nem attól félteném, hogy hozzáért egy kutyus orra.

A támadással kapcsolatos félelmed is érthető, azt én sem értem, hogy mi értelme egy olyan póráznak, ami több méteresre kienged, de egyébként van rajtuk gomb ami bármilyen hossznál lezár, tehát ha megpróbál megtámadni, akkor se lett volna semmi, mert a gazdi távolról is tud reagálni rá.

A helyzet az (és ezt magamból kiindulva állítom), hogy mi, kutyások sokszor természetesnek vesszük, hogy a kutyánk nem bánt, és elfelejtjük, hogy ez nem mindenki számára egyértelmű.

Sokan indokolatlanul ellenszenvesek a kutyákkal/kutyásokkal, valószínűleg ezért lett ideges a lány. Megmondom őszintén, számomra is kissé nevetséges, mikor a 12 kilós kutyámtól, aki nagyjából 10 éve, fogzás közben harapott meg utoljára, egy felnőtt ember félni kezd.

Szerintem nem ekkora probléma ez, mint ahogy megéled, a nadrágot meg nem azért szükséges kimosni, mert hozzáért a kutya orra, hanem mert eleve utcán voltál. :D

2022. dec. 14. 20:27
 9/37 anonim ***** válasza:
96%

A felelős gazdik oltatják, féreghajtózzák, és élősködő elleni szert is használnak a kutyáikon, tehát az hogy egy gazdis kutyától elkapj bármit is nagyon kevés esélyed van. Na a kóbor/ápolatlan kutya az már más tészta.

Ellenben egy buszon, vagy boltban sokkal több esélyed van összeszedni bármilyen fertőzést a többi embertől. Anyukámmal pl történt olyan hogy a buszon leült egy ülésre ami hát.. nedves volt.. vizelet.. és nem kutyától származott..

2022. dec. 14. 20:29
 10/37 A kérdező kommentje:

"Ellenben egy buszon, vagy boltban sokkal több esélyed van összeszedni bármilyen fertőzést a többi embertől. Anyukámmal pl történt olyan hogy a buszon leült egy ülésre ami hát.. nedves volt.. vizelet.. és nem kutyától származott.."

Ezzel egyetértek, ezért nem is használok tömegközlekedést, csak autóval vagy gyalog járok. Boltba is a késő esti órákban járok, hogy minél kevesebb emberrel találkozzak.

2022. dec. 14. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!