Hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy a fűre kakáljon, vagy a járda szélére?
A kutyám a járda közepén, az úttest közepén,
vagy a szoba közepén kakál a járólapra.
Ki szoktam vinni egy füves területre, amit nagyon szeret. Ott rohangál boldogan jobbra-balra, közben ugat és játszik, meg fetreng. 3 hónapos kiskutya, még nem sikerült szobatisztaságra tanítanom, de azt észrevettem, hogy a fűre nem WC-zik egyáltalán. Pedig oda jobb lenne.
Hogy lehet megtanítani neki?
Addig maradsz a füvön vele, amíg nem produkál valamit. Ha sikerült, iszonyatosan megdicséred. Ezt persze ismételgetni kell az elején, hogy megszokja.
Első alkalommal olyankor vinném, amikor kakilni szokott, hogy ne szobrozzunk ott sokáig :D meg persze sétálgassatok, ne csak egy helyben álljatok. :D
Azért jobb ha a szélén csinálja, vagy a füvön, mert ott nem esnek át rajtam az emberek miközben feltakarítom.
Másodiknak köszi. Megpróbálom.
Amikor leguggol a járdán, akkor felkapod és a fűre teszed, vagy a pórázon oda irányítod. Először meg fog szeppenni, lehet abba is hagyja, de előbb -utób leesik neki mit is akarsz.
Az én kutyám is így lett tanítva, nem is végzi a dolgát az aszfalton.
És nem azért mert a fűben nem látszik, mert összeszedem, hanem mert a járdáról sem lehet 100% összeszedni, más meg ne hordja haza a cipőtalpán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!