Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megtanítani a...

Hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy a fűre kakáljon, vagy a járda szélére?

Figyelt kérdés

A kutyám a járda közepén, az úttest közepén,

vagy a szoba közepén kakál a járólapra.

Ki szoktam vinni egy füves területre, amit nagyon szeret. Ott rohangál boldogan jobbra-balra, közben ugat és játszik, meg fetreng. 3 hónapos kiskutya, még nem sikerült szobatisztaságra tanítanom, de azt észrevettem, hogy a fűre nem WC-zik egyáltalán. Pedig oda jobb lenne.

Hogy lehet megtanítani neki?

2014. okt. 11. 04:10
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
A járda jó, onnan könnyen felszedheted. Vagy nem szoktad, és ezért lenne jobb a fű, mert nem látszik?
2014. okt. 11. 08:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Addig maradsz a füvön vele, amíg nem produkál valamit. Ha sikerült, iszonyatosan megdicséred. Ezt persze ismételgetni kell az elején, hogy megszokja.

Első alkalommal olyankor vinném, amikor kakilni szokott, hogy ne szobrozzunk ott sokáig :D meg persze sétálgassatok, ne csak egy helyben álljatok. :D

2014. okt. 11. 21:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Azért jobb ha a szélén csinálja, vagy a füvön, mert ott nem esnek át rajtam az emberek miközben feltakarítom.

Másodiknak köszi. Megpróbálom.

2014. okt. 12. 08:27
 4/5 anonim ***** válasza:
2 másodperc összeszedni, addig nem esnek át rajtad. Az úttesten ne hagyd megállni, az én kutyám pl megtanulta, hogy az úton sietni kell. Sokáig gyakoroltunk forgalommentes helyen, út szélén vársz parancsra megáll, majd 3 gyere parancsra szalad mellettem.
2014. okt. 12. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Amikor leguggol a járdán, akkor felkapod és a fűre teszed, vagy a pórázon oda irányítod. Először meg fog szeppenni, lehet abba is hagyja, de előbb -utób leesik neki mit is akarsz.

Az én kutyám is így lett tanítva, nem is végzi a dolgát az aszfalton.

És nem azért mert a fűben nem látszik, mert összeszedem, hanem mert a járdáról sem lehet 100% összeszedni, más meg ne hordja haza a cipőtalpán...

2014. okt. 13. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!