Hogy kell azt megtanítani a kutyának, hogy?
1. visszahozás megtanítása
2. tartás megtanítása
3. láb mellé kerülés megtanítása labdával a szájában
4. eresztés vezényszó megtanítása.
10 hetesen még korai neki ilyeneket tanítani (szerintem).
Én ennyi idős korában csak az alapnevelést kezdtem el.
A behívást, játék közben az ereszd el parancsot, szobatisztaságot, rágásról leszoktatást, ilyesmi.
Speciálisabb gyakorlatokat (apportírozás, nehezebb trükkök) csak 3-4 hónapos korában kezdtem el, amikor már erősebb volt köztünk a kapcsolat, és jobban tudott koncentrálni.
ha IPO miatt szeretnél ilyen szabályos átadást (bár tudomásom szerint ott veled szemben ül be a kutya az apporttal, nem melléd), akkor kutyasuli és az oktatótól kérdezd, hogy hogyan kell megalapozni a gyakorlatot.
egyébként 10 hetesen annyi a dolgod, hogy "magasan" tartsd a kutyát, hagyd huncutkodni és játszatok sokat. mármint ha munkakutyának akarod nevelni. később majd az apportot szakaszonként fogja megtanulni - én legalábbis így láttam ismerősöktől, először arra szoktatták rá a kutyát, hogy a játékot úgy adja át, hogy közben felugrik a gazdájára, később megtanítják neki a tartást, majd ebből rakják össze a feszes, lendületes beülést visszahozáskor + az átadást.
7-es.
Csak hobby kutya. És szeretnék neki mindent megtanítani, amit csak tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!