Milyen kutyafajtàt vàlasztanàtok? Golden retrievert, nèmetjuhàszt vagy berni pàsztort?
Ez tőled függ leginkább.
Milyen környezetbe kerülne a kutya, mennyi időd van rá, van-e mellette másik állat ?
Gondold át, mennyi időt tudnál rászánni, milyen körülményeket tudnál biztosítani a kutyának és milyen elvárásaid vannak a kutya felé és milyen korábbi tapasztalataid vannak. Ezeket mérlegeld és az alapján dönts.
Ha írsz pár részletet, a válaszadók is tudnak segíteni a döntésben.
Mindhárom csodálatos fajta, az biztos, de sok dologban különböznek.
Hány évesen kérdezed ezt?
Kölyök vagy felnőtt kutyában gondolkodsz?
Bármelyik fajtából is választasz a nőstények nyugodtabbak, szelídebbek.
Ezek alapján leginkább csak magamból kiindulva tudnék tanácsot adni, ami a te számodra így nem biztos, hogy hasznos lenne: a goldenekkel elfogult vagyok, az előző kutyánk az volt. Amit hátránynak éltem meg nála, hogy hosszabb sétára, kirándulásra nem tudtam elvinni, mert elég lusta volt. Ha elfáradt, lefeküdt és nehéz volt meggyőzni, hogy jöjjön tovább. Több goldenes ismerősöm is panaszkodott erre. Szóval ha nagyon aktív vagy, ezt is nézd a választásnál! Itt még az sem játszik, mint a labradornál, hogy munka- vagy küllemvonalas, mert nem tudom, hogy idehaza vannak-e egyáltalán munkavonalas goldenek. A másik, hogy divatos fajta, sokan szaporítják, nagyon nézd meg, honnan hozod!
Berni: az egyik szívszerelmem a fajta, gyerekkorom óta szeretnék, de mire eljutottam oda, hogy lehetett volna, letettem róla. Még mindig gyönyörűek és jó fejek, de sajnos már az a mérettartomány, ahol már komolyabban előjöhetnek az óriásokat sújtó egészségi nyavalyák, sokuk nem él sokáig.
NJ: A munkavonalashoz kösd fel a gatyád, mert sokat kell vele foglalkozni, a küllemre tenyésztettekkel pedig szerintem vétek, amit műveltek: sok betegségre hajlamosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!