Németjuhász vagy staffordshire terrier? Ti melyiket választanátok? Miért?
ha még nem volt kutyád egyik se a legjobb választás a kettő közúl márn pedig azért mert ha van gyerek a steffi re nagyon figyelni kelll és megfelelően nevelni hogy nehogy konfriktus legyen közte meg a gyerekek között a németjuhásszal nincs különösebb probléma a gyerekekkel szembe ha a kutya túlzott ugrabugrálását energiáját letudod vezetni vagyis sok a mozgásigénye és igényli a teljesítendő feladatokat is egyébként a lakásotokat nem igen fogja egyben hagyni első kutyának jobb lenne inkább egy skót Collie (skót juhászkutya) vagy egy újfullandi mind a keét kutya fajta okos és imádja a gyerekeket a Collie ugyan olyan okos és mozgékony mint a németjuhász az újfullandi pedig akkora mint egy maci és hatalmas szíve van de ha mindenféleképpen ahoz a kétt fajtához ragaszkoc amit írtál akkor persze hogy a németjuhászt válaszd mert sokkal okosabb mint a staffi emait könnyebben is tanítható
it a videó a német juhászról [link]
a skót juhászról [link]
és az újfullandiról [link]
Én a staffit ajánlanám. Nekünk is van, könnyen lehet tanítani , okos kutyák nagyon csak megfelelően kell velük foglalkozni és időben el kell kezdeni. Időben alatt azt értem, hogy mihelyst elhozod azonnal. (Pl.:mi 8 hetesen hoztam el és már aznap megtanulta az ül szót)
Am a németjuhászok is jó kutyák velük nőttem fel, semmi gond nem volt velük.
Az első válasszal kapcsolatban még annyit, hogy pont a staffi (meg ezek a típusú kutyák) a legjobb családi kutyák tapasztalatból is mondom illetve ismeretségi körből is. Ha van gyerek akkor meg nem csak a kutyát kell megtanítani hogy viselkedjen a gyerekkel hanem fordítva is. Szintén tapasztalat volt egy boxerünk és ő utálta párom unokaöccsét míg a staffi mindent eltűr neki.
Mind a két kutya sok odafigyelést, mozgást, és főleg határozott nevelést igényel.
Ha a staffira esik a választásod, ne engedd neki, hogy a Te ágyadban aludjon (nagyon szeretnek ágyban/kanapén aludni, hanem legyen neki egy saját fekhelye.
Én elfogult vagyok, mert nekem staffim van, így most rá szavazok. Imádom. Okos, türelmes.
Bármelyik kutyát választod, jó választás lesz, de mindenképp neveld őt az első perctől kezdve, és az esetleges rossz tapasztalatok miatt (pl. ha eleinte egyfolytában húzza a pórázt) se lankadjon a lelkesedésed. Böngéssz a neten, és olvass mindennek utána.
Sok sikert és örömet kívánok!
Első, ilyen hosszú mondatot még soha nem láttam...
Én a németjuhász mellett szavaznék. Annyi amstaffot látok mostanság, még a csapból is az folyik. A németjuhászt legalább már ismered valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!