Dobermann, németjuhász vagy malinois? Ki melyiket választaná?
Egy dobi tulajdonos ;)
A dobermann egy bunkó , a mali pörgős de sokszor wesen-es, munka típusu nj elég jól használható.
Mondjuk attól függ mi a cél...
Mindegyikből 100ezer fölött céleszerű venni!
Attól is függ, mit szeretnél vele. Hol tartanád, mennyi időd van rá.
Mindegyikkel kutyasulizni, dolgozni kell, gondolom ezt tudod. Talán a mali igényli a legtöbb időt, legkomolyabb nevelést, utána a dobi, a nj a legkevésbé kemény dió.
Dobiról még azt is tudnod kell, hogy kerti tartásra nem alkalmas sem a szőrzete, sem a jelleme miatt.
Áruk 100 ezertől felfelé, inkább 150 körül számolj.
A dobi a legnehezebben nevelhető, képezhető a három kutya közül. Persze nem az intelligenciája miatt, hanem mert ő nem juhászkutya, őt önálló munkára találták ki. De már nem nagyon van igazi munka vonalas dobi az országban.
A három közül a mali a legpörgősebb, igaz, sokszor wesenesek, de ez sajnos mind a három, sőt, minden fajtánál jellemző. Erre oda kell figyelni kölyök választáskor.
A német juhászból csak a munka vonalú tudja felvenni a versenyt a malival. Viszont a munkás német juhászok között vannak nagyon jók! Ők nem olyan finomak, érzékenyek, mint a malik.
Én mali párti vagyok, hozzám munkára ők és a hozzájuk nagyon hasonló habitusú kutyák, mint a holland juhászok illenek.
Időpont ma 17:04
Wesen---modor, viselkedés, belső lelki állapot, stb.
Dobermann:önfejű, beteges, és nagyon ritka a normális ami nem úgy néz ki mint egy magas fekete agár hanem úgy mint egy dobi
Nj:túl tenyésztett, beteges, minden sarkon feléd jön egy, annyira nem bírja a meleget
Mali:okos, nagyon pörgő néha ideg gyenge de jó alomból nem
Szerintem a mali alegjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!