Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pitbull, amstaff tartók,...

Pitbull, amstaff tartók, hogyan reagáltok a folytonos előítéletekre?

Figyelt kérdés

Másfél éve nevelünk egy bántalmazott,mentett, fajtatiszta amerikai pitbull terriert. Rendkívül jámbor, békés, barátságos és játékos alaptermészete van. Fél éves korában került hozzánk, az első pillanattól kezdve szocializáltuk, szófogadó és engedelmes kutya lett belőle.

Ennek ellenére ha kivisszük pl a Hajógyári szigetre, nem telik el úgy egy séta, hogy ne szóljon be valaki, vagy essen pánikba ha meglátja. A legtöbbször kiürül a futtató, ha megjelenünk. Hiába látják, hogy a kutya szót fogad, egyből visszajön, leül és nem rohanja le a másikat, akkor is megkapjuk hogy minek visszük oda, meg hogy jajj, egy harcikutya és őt az se érdekli hogy jól nevelt, mert majd egyszer csak bekattan és megöli a kutyáját...

Mostanában többször éreztem hogy nálam szakad el a cérna, és küldöm el a jó k.anyjaba az összes ilyen embert, aki a visszahívhatatlan apró ugatógép kutyáját félti, és miatta nekem meg a jól nevelt kutyámnak kéne máshol játszanunk.

Ti hogy kezelitek ezeket a helyzeteket? Hova jártok a kutyáitokkal?

2023. jún. 1. 09:09
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:

Egy kicsit kezd olyan lenni ez a beszélgetés, mint amikor nácik magyarázzák hogy miért kellene kiírtani egyes népcsoportokat.

A kérdésemre nagyjából 3 ember válaszolt érdemben, a többiek meg idejöttek gyűlölködni. Magyarország 2023.

2023. jún. 1. 15:05
 42/55 anonim ***** válasza:
100%
Vagy javasolom a Facebook-on a The Pit Bull Problem nevű, a Dangerous Dog és a Bad Dog Bad Owners oldalakat. Napi szinten vannak fent videók, fotók, hogy miket művelnek a pitek.
2023. jún. 1. 15:06
 43/55 A kérdező kommentje:
#42 igen, a szeljobber oldalakra is folyamat töltik fel a videókat, hogy mit művelnek arabok, zsidók és romák, meg afriakiak Európában.
2023. jún. 1. 15:07
 44/55 anonim ***** válasza:
11%
Őszinte leszek. Szerintem ki kellene írtani ezt a fajtát. Nincs rá szükség. Túl sok gondot okoz.
2023. jún. 1. 15:07
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Az a különbség, hogy viszont az összes többi 300+ kutyafajtáról nincs összességében annyi támadásos videó, sztori, szörnyűség, mint a pitekről.
2023. jún. 1. 15:08
 46/55 anonim ***** válasza:
69%

Ez sajnos genetika. Az agár gyorsan fut, a vizsla fürkész, a labrador apportíroz, a pit bull farokcsóválva gyilkol. Tudom hogy fáj, de ez az igazság. Ez a genetika. 7 hetes pitek így játszanak egymással. Ilyet nem látsz más fajtánál.

https://www.youtube.com/shorts/z6UtgfxT-Og

2023. jún. 1. 15:14
 47/55 anonim ***** válasza:
71%
Nem 3 ember valaszolt a kerdesedre. Csak harom ember adott olyan valaszt amiert idejottel, pozitiv megerositest. Ezert jottel, nem masert.
2023. jún. 1. 20:22
 48/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem igaz nincsen rossz tapasztalatom az ilyen jellegű kutyákkal de valóban jogos az előítélet.Sajnos sok ilyen fajtájú kutyát tart az alsóbb értelmiségi ember akiknek a pitbull és egyéb harci eb egy szimbólum de fegyelmezni nem tudja.Minden kutyánál benne van a pakliban hogy megtámadja a másikat de a legtöbb esetben nem a labrador,golden retriver támad meg egy másik élőlényt hanem a harci eb.Ez nem a kutya hibája hanem a gazdájé.Szoktam látni egy gyönyörű pitbullt sétálni aki valóban nagyon okos de a gazdája rengeteget foglalkozik vele és ez látszik rajta.Sajnos a rossz tapasztalatok miatt nem bíznak az emberek ezekben a fajtákban.
2023. jún. 1. 22:22
 49/55 anonim válasza:
80%
Egy jólnevelt amstaff csodálatos, türelmes, játékos és békeszerető kutya, ezt tapsztalatból mondom, szinte terápiás kutyaként kezeli az idegbeteg törpetankokat, de soha nem fogod egy-két alkalom alatt legyőzni a beégett előítéleteket. Kedvenc példám, amikor a póráz nélkül kihurcolt, üvegtisztító keféhez hasonló izé nyáladzva acsarog a pórázon sétáltatott kutyámra, akit direkt leültettem, nehogy a gazdimama sokkot kapjon, mire az rövid sprint után felkapta ölbe az "izéjét", aki hívásra sem volt hajlandó visszamenni hozzá, és gyűlölködő pillnatásokkal fűszerezett motyogással elemenkült a békésen ülő, farkát csóváló "harci kutya" elől. Viszont! A rendszeres találkozások és a pozitív tapasztalatok átformálják a rettegőket is. Mi rendszeresen járunk egy adott helyre, és itt az összes ember boldogan fogad minket, mivel garantált az intenzív és békés játék. Az első negatív élményeket le kell nyelni, azóta csak pozitív élményeim vannak! VISZONT! Legyél tisztában azzal, hogy a kutyád egészen elképesztő erővel és agilitással bír, és nem fog kitérni a dominanciharcot erőltető, kifejezetten agresszív barmok elől, ha azok mérete az ő szemében eléri a kutyaméretet (ez a mi esetünkben a kétszer nagyobb kutyát jelenti). Ezért fontos, hogy ha ilyen kutyával találkoztok, akkor inkább ne erőltesd az edukálást, jobb, ha okos enged alapon otthagyjátok az elborult ebet...
2023. jún. 2. 23:04
 50/55 anonim ***** válasza:
72%

A legtöbb ilyen kutyát tartó hülye hozzá. Ez tény.

A kutyádra meg nincs ráìrva hogy " én okos vagyok, nem bántok senkit)...

2023. jún. 3. 02:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!