Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pitbull, amstaff tartók,...

Pitbull, amstaff tartók, hogyan reagáltok a folytonos előítéletekre?

Figyelt kérdés

Másfél éve nevelünk egy bántalmazott,mentett, fajtatiszta amerikai pitbull terriert. Rendkívül jámbor, békés, barátságos és játékos alaptermészete van. Fél éves korában került hozzánk, az első pillanattól kezdve szocializáltuk, szófogadó és engedelmes kutya lett belőle.

Ennek ellenére ha kivisszük pl a Hajógyári szigetre, nem telik el úgy egy séta, hogy ne szóljon be valaki, vagy essen pánikba ha meglátja. A legtöbbször kiürül a futtató, ha megjelenünk. Hiába látják, hogy a kutya szót fogad, egyből visszajön, leül és nem rohanja le a másikat, akkor is megkapjuk hogy minek visszük oda, meg hogy jajj, egy harcikutya és őt az se érdekli hogy jól nevelt, mert majd egyszer csak bekattan és megöli a kutyáját...

Mostanában többször éreztem hogy nálam szakad el a cérna, és küldöm el a jó k.anyjaba az összes ilyen embert, aki a visszahívhatatlan apró ugatógép kutyáját félti, és miatta nekem meg a jól nevelt kutyámnak kéne máshol játszanunk.

Ti hogy kezelitek ezeket a helyzeteket? Hova jártok a kutyáitokkal?

2023. jún. 1. 09:09
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
#11 ez lett volna a másik kérdésem, hogy milyen sportra jártok a kutyákkal, és ott a többi gazdi részéről vannak-e előítéletek? Az agility pl nekem is tetszene.
2023. jún. 1. 11:53
 12/55 anonim ***** válasza:
79%
Staffival nem tudok agilityzni, egyszerűen nem arra van kitalálva a fajta. Míg őt egy kirándulás alkalmával simán ki lehet fárasztani, a kicsit nem, mert ő meg juhászkutya. Ha nem félted túl egyébként a kutyád ízületeit, nincs hajlama diszpláziára és úgy alapból normálisan fejlődtek kölyökkorában a csontjai (ugye ez lábnál laza, legalább 9 hónapos koráig, ezért sem szabad addig ugráltatni nagyon) akkor valamilyen pulling sport jó lehet neki. De a miénk egy sima 10 km-es túra után kifárad, pedig csak 4 éves és tömör izom emellett.
2023. jún. 1. 11:56
 13/55 anonim ***** válasza:
96%
Pullingnál pedig csak a fajtával vagy fajtajellegűekkel találkozol, úgyhogy ott nem fogsz szembesülni semmilyen előítélettel.
2023. jún. 1. 11:57
 14/55 anonim ***** válasza:
20%
Akik itt a lepontozók, ők vagy életükben nem találkoztak még normálisan nevelt bull jellegű kutyával, vagy csak szimplán fosnak mindentől. Több attrocitást tud okozni egyébként egy bekergült border collie ami nincs rendesen lemozgatva (értsd,nincs munkára fogva napi 12 órában), mint bármelyik "harci kutya".
2023. jún. 1. 11:59
 15/55 anonim ***** válasza:
70%
Az amerikai staffordshire terrierek ősei gladiátorkutyák voltak, az 1930-as évektől kezdődő szigorú tenyésztésnek köszönhetően a fajta mai képviselői inkább családi és kiállítási kutyák, mintsem viadorkutyák. Az más kérdés, ha valaki nem tenyésztőtől vesz kutyát, de ez ugyanúgy igaz bármilyen fajtára. Dobermannt venni szaporítótól sem egy életbiztosítás. Minden azon múlik, hogy vannak e a kutyának leinformálható felmenői, és igazolható a stabil idegrendszer. Egy stabil idegrendszerű kutyával, amelyik normálisan van szocializálva és képezve, semmi gond nincs.
2023. jún. 1. 12:03
 16/55 anonim ***** válasza:
21%

Te honnan a rákból veszed amúgy, hogy nem szakértelemmel tartom a kutyáimat? :D A kutya falkaállat és bármennyire meglepő, együtt tud élni a kistestű kutyánkkal az már más kérdés, hogy a te agyadba ez nem fér bele. Megvan mindkettőnek a saját kennelje, ami egész nap tárva nyitva áll, ha nem akarnak egymással lenni, akkor köszönik szépen és szépen elvonulnak, egyik sem megy be a másik területére. A nap felében meg folyton együtt vannak, összebújva. Volt arra is példa, hogy én a kicsivel elmentem külföldi kiállításra, 4 napig voltunk távol, addig a staffunk nem volt hajlandó enni, mert konkrétan depressziós lett attól, hogy nincs otthon a másik kutya. Inkább ti hagyjátok abba ezt a bicskanyitogató általánosítást, mert ez a szaros lepedő nem minden gazdára ráhúzható és ugyanúgy nem minden kutyára. És jó lenne ha felfognátok, hogy egyik kutyában sincs kódolva az ölés AZ AMSTAFF PEDIG MÉG MINDIG NEM HARCI KUTYA. De biztos szarul tudja ezt az összes kiállító is, és versenyen lévő szakemberek, akikkel eddig találkoztunk a pályafutásunk során.

Én meg például marha pipa vagyok azokra az emberekre, akik a kis porbafingó korcsukat póráz nélkül sétáltatják, majd visongva rontanak rá a kutyáimra, mert krónikus aggresszivitással küzd azért, mert végig anyuci pici kutyájaként volt kezelve, nem pedig KUTYAKÉNT.

2023. jún. 1. 12:18
 17/55 anonim ***** válasza:
17%

Amúgy meg ha befosol egy kutyától és felkapdosod, akkor meg ne csodálkozzál, hogy a másik ráront és egyből zsákmánynak tekinti. Ez pedig fajtákon kívül igaz bármelyik kutyára.

Egy csaj kutyáját az utcában így tépte szét egy németjuhász. Hoppá, pedig nem is harcikutya...

2023. jún. 1. 12:22
 18/55 anonim ***** válasza:
37%
1: nem neked írtam hanem a kérdezőnek, szövegértés egyes. 2: tartsátok ezeket a dögöket harcikutyaként, póráz, szájkosár és ne vigyétek közösségbe, normális kutyák közé. Ennyi a feladat. Járjatok össze a többi harci kutyás hülyével, tépessétek szét egymás kutyáit, de a normálisakat ne veszélyeztessétek, mert kicsi a pöcörő :D
2023. jún. 1. 12:25
 19/55 anonim ***** válasza:
38%

Lány vagyok, de köszi a hozzászólásodat, nem f*szméregetésből tartok ilyen kutyát, hanem mert többet között szeretem ezt a fajtát is a juhászkutyák mellett. Nem az ilyen idióták miatt fogom megfosztani a kutyámat a napi sétáltatástól, már ne is haragudj.

A staffomat például harapta már lábon egy kis szar szobakutya, akkor én is mondjam azt, hogy vica versa ti nektek is nevelni kéne a kutyáitokat? Attól még mert 5 kg-os kis vacakról van szó, azzal is ugyanúgy kutyaként kell bánni. Ja igen, az én kutyám jól nevelt és nem kapott oda, csak lerázta a lábáról, majd behátrált mögém.

2023. jún. 1. 12:28
 20/55 anonim ***** válasza:
27%
Persze azzal nincs gond, ha a kiállítási kutyámba beleharap egy ilyen kis fos és emiatt mondjuk csúszunk 3 versenyt. Fifike csak barátkozni akart. Aha. Én meg mehetek varratni a kutya lábát, tök jó.
2023. jún. 1. 12:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!