Pitbull, amstaff tartók, hogyan reagáltok a folytonos előítéletekre?
Másfél éve nevelünk egy bántalmazott,mentett, fajtatiszta amerikai pitbull terriert. Rendkívül jámbor, békés, barátságos és játékos alaptermészete van. Fél éves korában került hozzánk, az első pillanattól kezdve szocializáltuk, szófogadó és engedelmes kutya lett belőle.
Ennek ellenére ha kivisszük pl a Hajógyári szigetre, nem telik el úgy egy séta, hogy ne szóljon be valaki, vagy essen pánikba ha meglátja. A legtöbbször kiürül a futtató, ha megjelenünk. Hiába látják, hogy a kutya szót fogad, egyből visszajön, leül és nem rohanja le a másikat, akkor is megkapjuk hogy minek visszük oda, meg hogy jajj, egy harcikutya és őt az se érdekli hogy jól nevelt, mert majd egyszer csak bekattan és megöli a kutyáját...
Mostanában többször éreztem hogy nálam szakad el a cérna, és küldöm el a jó k.anyjaba az összes ilyen embert, aki a visszahívhatatlan apró ugatógép kutyáját félti, és miatta nekem meg a jól nevelt kutyámnak kéne máshol játszanunk.
Ti hogy kezelitek ezeket a helyzeteket? Hova jártok a kutyáitokkal?
#20 te vagy a tipikus példája azoknak a fogyatékos kutyatartóknak, akik miatt a kérdést kiírtam :D
Még jó, hogy 2x nagy betűkkel ide lett írva, ha NINCS ilyen kutyád, akkor NE szólj hozzá, mert a hülyékből elegem van, unom.
Ja értem, tehát ne vigyem ki az utcára pisilni és pisiljen be a lakásba. Értem. :) Ez mind séta közben történt, szerinted mi a szart csináljak? Tanítsam meg wc-be végezni a dolgát és sose menjek ki vele? :D
Ez is tipikusan olyan eset volt, hogy az öregasszony cseszett pórázra rakni a kutyáját. Mint később kiderült, nem az enyém volt az egyetlen közepes testű kutya, amire már rátámadt. Pedig ugye az előítéletek alapján az én kutyámnak kéne másokra támadnia, de valamilyen isteni csoda folytán mégsem teszi. Érdekes. Talán mert meg van nevelve és nem egy ideggyenge szaporítós hulladék.
Kérdező, a társadalomnak meg belőletek van elege az agresszív harci dögjeitekkel. Unjuk. Maradjatok itthon szépen :)
Nem tűnik fel, hogy te ülsz fordítva a lovon? Azt írod, mindig megkapod, hogy ne vidd oda a kutyád, az emberek okkal nem szeretik, tapasztalatból. Kiirod ide a kérdést. Ugyanezt a visszajelzést kapod. Konklúzió: véletlenül sem az, hogy az emberek okkal nem szeretik a harci kutyakat es nem provokalsz, hanem nem viszed oda a kutyád ahol nem látnak szívesen… aaaa dehogy… hanem mindneki hülye, csak te nem :D ja jo ertem :D mondjuk nem vártam többet egy olyantól, akinek bulltípusú keveréke van :)
Nekem mondjuk nincs ilyen kutyám, de járunk kutyafuttatóba (teljesen más fajtát tartok), alapvetően nincs bajom az ilyen típusú kutyákkal, ha láthatóan olyan gazdával párosul, akin látszik, hogy ért a fajtához.
Ezzel szemben a kutyafutiba járó gazdik legalább 80%-a full analfabéta a kutyatartáshoz. Városligetbe és a Mechwart téribe járunk, a gazdik általában telefonozni járnak be, le se szarják mit csinál a kutyájuk, még a végterméket sem szedik össze sok helyen utánuk. Szóval visszatérve a kérdéshez, én nem az ilyen bullik miatt nem viszem már futiba a kutyámat, hanem a többi selejt gazdi miatt, akik maximálisan leszarják a kutyájukat. Ilyenek mellett nem érzem biztonságban az enyémet, mert ha van bármi összekapás, akkor fel se fogja mi történik/mi történt.
A kiskutyakat mer nem lehet megnevelni,h ne menjen neki egy normalis kedves szep pitnek????
Szerintem fer az,h ha egy kutya visszakspja,amit ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!