Ugató kutya, szomszédok?
"t,én lehet,hogy bejelentést tennék amiért a kutya láncon van,"
Egyenes út az oda-vissza mérgezésekhez!!!
Kérdező!
Tiltás, fegyelmezés, nem kívánt viselkedésről való tiltás, megy?
Remélem, mert különben elég nagy felelőtlenség kutyát tartani.
A házőrzéshez nem tartozik hozzá az állandó fölösleges ugatás.
És nem, az ivartalanítás pont nem megoldás erre.
lefárasztás, fegyelmezés. Ennyi a titok, mint ezernyi más nem kívánt viselkedésnél is. Lefárasztás, fegyelmezés.
Korlátok felállítása, szabályok betartatása. Ezt hívják kutyatartásnak.
És akkor ha adódik egy ilyen probléma, nagyjából 5x30 másodperc alatt le lehet róla szoktatni a kutyát.
Először is értelmezni kéne a láncon tartás törvényét. Amennyiben az állat ön vagy mások épségét veszélyezteti, láncon lehet tartani. Nyilván a kennel jobb lenne, de nincs fixen tiltva a lánc, csak okoskodás helyett olvasni is kéne.
Másodszor, ha a te kutyád ugat akkor neveld meg vagy zárt be a házba éjjelre és ne a szomszéd kutyájával foglalkozz, mert a te kutyád is fasz.
Harmadszor, ha nekiálltok egymást baszogatni akkor egyik kutya se fog életben maradni.
16 így van, értelmezni kéne neked is 2 agysejttel a jogszabályokat: TILOS tartósan láncon tartani a kutyát, maximum ideiglenes jelleggel kötheted meg (jön valaki, kiállsz az autóval). [link]
Szóval nem tudom mit obégatsz te szerencsétlen. Meglett a kettes a magyar érettségin vagy adjak kölcsön néhány agysejtet, hogy értelmezni tudj mondatokat te állatkinzo féreg? 🤡🤮
Simán lehetséges, hogy pont olyan az akusztikája az udvarnak, hogy a szomszéd valóban nagyon hallja. Ez esetben engem is zavarna, pedig világ életemben kutyás voltam. Vagyis zavar is a hátsó szomszédom két kutyája, fú, nem is várom a nyarat, amikor nyitott ablaknál alszom.
Ha van rá lehetőséged, zárd a kutyát egy hátsó udvarba éjszakára. Ő is nyugisabb lenne, és a konfliktus is oldódna. Nem tudom, milyen ember a szomszédod, de ha rossz ember, akkor azért érdemes, mert még lemérgezi a végén, ha meg jó ember, akkor meg nem szólna, ha nem lenne valós a probléma.
Persze lehetne mozgatni, foglalkoztatni, nevelni (sőt kellene is) a kutyát, de a leírásodból úgy tűnik, az elzárás megvalósíthatóbb és gyorsabb hatású lenne, több esélyt látok erre, mint arra, hogy napi szinten dolgozni fogsz vele.
Mindig német juhászaim voltak, és sosem volt ugatós kutyám.
Az 50 kg pedig remélem, költői túlzás, ez extrém nagy méretű kutyát feltételez. Ha nem 75 centis a kutyád, akkor szólok, hogy kövér, és fontos volna, hogy lefogyaszd, amíg nem késő (egy évesen ilyen testtömeggel szét fognak menni az ízületei).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!