Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam le a kutyát a...

Hogy szoktassam le a kutyát a harapdálásról, csipkedésről?

Figyelt kérdés
2 év körüli bull keverék.
2023. máj. 9. 23:06
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Két hónapja van nálunk,előtte kölyök korában az utcán volt és kb 1 évet volt menhelyen.

Ha csipked valószínűleg unatkozik és játszana, játéka természetesen van és azzal próbálom a figyelmét terelni. Az orrpöckölésre nem nagyon reagál, odacsapni nagyon nem próbáltam. Igyekszem otthagyni, vagy más játékra terelni a figyelmét (kötél pl), de nem igazán működik semmi. Tréner jön a héten hozzá, remélem ebben is tud majd segíteni. 😊

2023. máj. 10. 10:51
 12/13 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom itt beválik-e, de kölyöknek érdemes fejhangon “visítani”, hogy AÚÚÚ, így tudja, hogy fájdalmat okozott (még ha nem is), és abbahagyja. 10/9 kutyánál nekem bevált, a tizedik csak erősebben harapott. Neki az vált be, ha ráfújtam az arcára, mert azt utálta. Kellemetlenséget lehet okozni nekik fájdalom nélkül is. De az tény, hogy bulltype-hoz következetes, erős kezű gazdi kell. Másik, ha bedurvul játék közben, mondd hogy NEM, vedd el a játékot és hagyd ott. Rá fog jönni, hogy durvulás=nincs játék, nincs foglalkozás. Ugyanígy összeköti, hogyha unatkozik és csipked, akkor játszani fogsz vele! Azért csinálja, mert eléri vele amit akar!
2023. máj. 10. 12:39
 13/13 anonim ***** válasza:
68%

Én is ezt tudom, hogy visítani kell, és ott kell hagyni, hátat kell neki fordítani.

Állítólag ha viszonylag hamar leválasztják, akkor nem tanulja meg a testvéreitől, hogy hogyan legyen óvatos. De te is tudod jelezni a visítással, ha bajod van, és abból tud tanulni.

2023. máj. 10. 14:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!