Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tippet adjatok,hogyan tudnám...

Tippet adjatok,hogyan tudnám megfésülni a kutyámat?

Figyelt kérdés
Ha látja a kezembe a fesűt elszalad,viszont nagyon ráférne. Pórázra nem kötném,hátha utana attol is félne.
2023. máj. 4. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha semmire sem szoktatod meg mindentől félni fog azért csak lassan finoman de próbálkozz csak.
2023. máj. 4. 17:58
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Berakod a zsebedbe a fésűt, leülsz a kutyád mellé a földre, és elkezded simogatni. Amikor már úgy vagytok egy ideje, akkor miközben egyik kezeddel simogatod, a másikkal lassú mozdulatokkal előveszed a fésűt, majd két kézzel simogatod úgy, hogy elől megy a sima kezed, egyből utána pedig a fésű, de annak sem a fogazott feje, hanem a másik. Ha ezt így megszokta, fordítassz, a fésűn, hogy a kutya felé legyenek a fogai, és így folytatod a fent említett simogatást. Ha ezt is megszokta, akkor egyszerűen ráteszed a kezed a fejére, és az ujjaiddal simogatod, a másikkal pedig finoman fésülöd, és kész is.

De ne nyomd rá, mert attól is félhet.

Sok sikert, és türelmet 😉

2023. máj. 4. 18:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél ilyet vagy valami hasonlót, és próbáld ezzel simogatni.

[link]

Szoktam látni ázsiai boltokban is, de KIK-ben és Pepcoban is van hasonló, ami nem ilyen kesztyű, de ugyanilyen jó, én az utóbbit használom, mert kicsi a kezem, nekem a kesztyű nagy. Statikus elektromosság elvén működik.

2023. máj. 4. 19:11
 4/9 anonim ***** válasza:
49%

Megneveled, majd megfésülöd. Ennyire egyszerű.

Ha a nevelés nem megy, keress fel kutyaiskolát.

2023. máj. 4. 22:12
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Úgy ahogy a 2-es írta, bár hozzáteszem, hogy ezt ne úgy képzeld el, hogy első alkalommal így végigmész a folyamaton, hanem mondjuk hetek alatt hozzá tudod szoktatni nulláról. Jutifalattal tömjed közben. Amit a 3-as írt az is jó, de pl. a miénk a Furminátorhoz már szépen hozzászokott, ezt a fajtát meg gyűlöli, pedig az inkább olyan, mintha én simizném, de azzal nem engedi.
2023. máj. 5. 13:23
 6/9 anonim ***** válasza:
24%
Azért írtam ezt a simikesztyűt, mert ez nem tűnik fésűnek, és hátha ettől nem menekül el, amúgy nem egy drága beruházás, amit én vettem Pepcoban, az még a linken lévőnél is olcsóbb, a KIK-ben meg csomagban van fésűvel. Szóval nem egy nagy tanulópénz, ha mégsem jön be a kutyának. Én ezt is használom, meg furminátort is, meg mást is kombinálva. Nekünk a karomvágás a nagy kihívás, azzal kell így apránként jutifalatozva haladni, kézbe veszem, leülök a kutya mellé, leteszem mellé, nem menekül el, megy a juti, ránéz, megy a juti, megszimatolja, megy a juti...
2023. máj. 5. 13:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Milyen fajta? mennyi idős?

Minden fajtára vannak megfelelő szerszámok!

Mellesleg ha eddig nem sikerült kefélned a bundáját, a csomós szőrét meg se próbáld már kefélgetni,mert az már fájdalmas lenne, főleg ha a fésűt tolod bele. Jó hogy utálja!

2023. máj. 6. 19:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Egy Bordeauxi kutya,rovid a szőre,4 éves.
2023. máj. 7. 08:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Rá a Zorro nevű aljszőr kiszedő jó lesz vagy a furminátor.
2023. máj. 7. 21:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!