Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sok pénz egy kutyát tartani?

Sok pénz egy kutyát tartani?

Figyelt kérdés
Egy kis, vagy max közepes termetű kutyára gondolok. Kb mennyi pénz? Az, hogy először meg kell venni a fekhelyet, tálat, stb., majd az utána lévő költségek (étel, ezek)

2023. ápr. 20. 07:22
1 2
 1/11 anonim válasza:
77%
Az alapvető oltasok chip 30-50k (kb) etel is havi 10k minimum de nem is feltetlen a pénz a lényeg hanem hogy feleloseget vallalsz egy masik leny utan. Es ne feledkezzunk még arrol se ha beteg, el lehet altatni de ha szereted akkor barnennyit ra koltesz tobb szazer forintot vagy akar milliokat. Nincs tb a kutyaknak ugyhogy magan allatorvoshoz kell vinni ha van valami. A mi kutyank pl cukor beteg volt. Nem feltetlen ide tartozik de nemes cselekedet orokbe fogadni.
2023. ápr. 20. 07:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Mindenképpen örökbe fogadni szeretnék!
2023. ápr. 20. 07:32
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Ha menhelyről hozol ki kutyust, akkor az induló költségek nem magasak, póráz, fekhely, játékok, egy orvosi kontroll... Max 50.

Nekem egy 10 kilós kutyám van, és vezetek pontos költségvetést. Kb havi 30 rongy megy rá átlagban, de ebből nagyon jól van tartva. Ebben az összegben minden benne van, prémium táp, két havonta kozmetikus, esetenként orvos, tréner, játékok, oltások, élősködő elleni cuccok... Viszont nem egyenletes a terhelés. Pl a tápot nagy zsákkal veszem, mert úgy a legolcsóbb, de csak 3-4 havonta kell, viszont akkor egyben nagy költség. Múltkor úgy jött ki a lépés, hogy venni kellett tápot, de abban a hónapban volt esedékes a kozmetikus is és volt egy kisebb orvosi gond. 70 rongy ment rá abban a hónapban.

2023. ápr. 20. 07:34
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
3 vagyok. Az induló költségekből kifelejtettem hogy a menhelyek is szoktak kérni némi pénzt, de cserébe ezek chipelt, oltott, ivartalanított kutyák.
2023. ápr. 20. 07:36
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Megint 3 vagyok, meg egy dolog lemaradt, bár első írta. Az enyém még egy fiatal egészséges kutya, tehát max annyi baja van, hogy mondjuk begyullad a füle, így az orvosi költségei minimálak. Deahigy idusebb lesz, jönnek majd a nyavaják is szép fokozatosan. Az az öreg kutyámra az utolsó hónapjában szezezreket költöttem. Ultrahang, röntgen, vérvizsgálat, gyógyszerek, stb... De akár fiatalok is beüthet valami komolyabb betegség vagy baleset. És ezek valóban súlyos összegek lehetnek.
2023. ápr. 20. 07:57
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha az első honapot kipipalod, akkor igazabol nem, ott megy el a legtöbb, fekhely, poraz, hám, nyakorv, talak, jatekok, juti, kaja (nedves, szaraz), allatorvosi kontroll, szivferegteszt, amikor atiratod a chipet is, ha kozmetikazos akkor vagy a kozmetikusnal hagyod havonta-kethavonta azt az osszeget, vagy otthonra kell meg sampon, kifesuleshez spray, nyirashoz egy kerek vegu ollo, tobbfele fesu, furminator. Kell eloskodok elleni vedelem (bolha, kullancs, szivfereg). Extrak a kutyaiskola, napkozi, ha szukseges. 10-15 kilos kutya nem eszik sokat (az enyem 14 kilo), csak van mellette egy 30 kilos is, igy nem tudom igazan kette bontani, kire mennyit koltok. De egy 20-asbol tuti megvan a kicsi, ugy hogy jo minosegut kap mindenbol. Eves oltas megvolt tavaly 12 ezerbol ugy emlekszem (kombi, veszettseg). Tegnap is orvosnal voltunk, valami irritacio miatt kotohartya gyulladasa lett, 8500Ft. Tavaly Toklasz ment a fulebe, boditani is kellett, huszonparezer ft. Alapbol nem beteges, de elofordulnak ilyen szerencsetlensegek, ugyhogy kell valamennyi tartalek az allatorvosra.
2023. ápr. 20. 09:08
 7/11 anonim ***** válasza:
95%

Attól is függ milyen kutyát szeretnél (pl ha olyat szeretnél amit kozmetikázni kell, az rádob a költségekre nyilván). Igazából ha minden 'szép és jó', külön nem kell semmiért orvoshoz vinned (már ivartalanítva van, felnőtt), csak oltásra pl, akkor táptól függően havi 20-25 ezerből megvagy. DE...jöhet neki egy allergia, ha tápot kell váltani, a jó minőségű hipoallergén tápok baromi drágák. Jöhet nála egy mánia, hogy jaj de jó dolog követ enni(true story), ultrahangra vinni, röntgenezni, majd a műtét (mert hát persze hogy akkorát kellett lenyelnie, hogy megakadjon neki a belében) és máris repült egy jó 70-80 ezer forint (ezt 2x eljátszotta). Mert szerinte a kő finom. Ha baj van, végösszegben a határ a csillagos ég is lehet sajnos...(de megéri <3)

Ha arra is fel vagy készülve, hogy bármikor beüthet a baj és esetleg mélyen zsebbe kell nyúlni, akkor jó :)

2023. ápr. 20. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:
80%
14 kilós kutyám van. Havi 20-25 megy el rá.
2023. ápr. 20. 11:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok... de igazából attól is függ, hogy mire mennyit költesz. Mármint, pl. fekhely. Lehet venni 10 ezerért de 50-ért is, meg nyilván a határ a csillagos ég. Én amúgy a legolcsóbbakat nem is ajánlanám, mert azért látszik a minőségén, tartósságán a dolog. De a táp ugyanez. Tudsz venni 12 kg-t 25 ezerért is, de tudsz 10-ért is.. Szóval igazából ezeket neked kell eldönteni, hogy ezekre te mennyit akarsz szánni. Nyilván nem érdemes a legolcsóbb tápot venni. A legkönnyebb az, ha eldöntöd, te milyen árkategóriában akarsz tápot, és annak a tápnak megnézed az etetési útmutatóját, és leosztod, hogy pl. egy 15 kg-s kutyának hány napra lenne elég. Így már megtudhatod, hogy havi szinten mennyi az etetési költség. Akkor ezután számolj még havonta az élősködők elleni védelemre. Szívférgesség megelőzésére egy havi tabletta/spot on kb. 4 ezer ft körül mozog. Más havi költség nem jut eszembe hirtelen.

Amúgy sajnos az orvosi költségeket nem tudhatod előre. Mi amikor örökbe fogadtunk, kiderült, hogy fülfertőzése van. Fülcsepp + több hétig járkáltunk vissza az orvoshoz ellenőrzésre, amíg végre elmúlt. Azért ez se volt olyan olcsó. Vagy a másik kutyámnak gerincproblémái vannak. Na, az sem egy olcsó mulatság, sőt... több száz ezer. Baj bármikor történhet.

Amikor örökbe fogadod, érdemes egy általános vérvételt kérni és szívférgesség tesztet. Ez kb. 25 ezer lesz, legalábbis a mi városunkban ilyesmi árban mozog.

Szerintem hámra/nyakörvre, pórázra nem feltétlen kell olyan sokat költeni, a legolcsóbbak is általában tök jól működnek. A játékokra pedig szerintem nem érdemes betárazni ezerrel, vegyél neki csak párat először. Azért mondom, hogy ne tárazz be, mert az én kutyáim pl. alig érdekeltek a játékokban. De amúgy játékot nézhetsz bárhol. Fressnapf, állatboltok, de akár Kik, stb. Nyilván a határ a csillagos ég itt is. Nekem a kutyám imádja a plüssjátékokat "sétáltatni" az udvarban, már volt, hogy turkálóból szereztem be neki plüssjátékokat. :D De az ilyen tipikus játékok nem érdeklik őt, csak a plüssöket szereti vinni ide-oda.

2023. ápr. 20. 12:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#9-es vagyok.

Amúgy én azt mondanám, hogyha van egy kis/közepes termetű kutyád, akkor havi szinten nem olyan sok a kutyatartás, de... őszintén, nekem még nem volt olyan kutyám, aki nem vitt volna el nagy összeget betegség miatt. Általában az én kutyáimnál nem nagyon szoktak "kis" bajok lenni, szóval ilyen köhögés, meg ilyesmi sosem, hanem mindig nagy problémák, minthogy daganat, gerincsérv(ek). Sajnos mindig előjöhet valami, hiába figyelünk mi is oda a kutyáinkra, hiába kapnak minőségi tápot, megfelelő mozgást, stb, probléma mindig lehet és fel kell készülni rá.

2023. ápr. 20. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!