Hám vagy nyakörv lenne jobb választás?
Én hám párti vagyok akár kicsi akár nagy testű kutyát viszek sétálni (mind a kettő van)
Nem szeretem a nyakörvet lehet hülyeség de nekem olyan mint ha amikor irányítanám vagy húznám kissé akkor az neki a torkát nyomja szorítja. Nekem se esne jól az ilyesmi.
Igazabol oszinten szerintem tokmindegy, marmint a hetkoznapokban.
A lenyeg az, hogy a kutya megtanuljon szepen setalni es ne ugy nezzen ki minden seta, hogy o rohan, te meg repulsz mogotte :D
Hamban is meg lehet tanitani setalni.
En nyakorvet hasznalok alapvetoen, de a kutyasuliban is ezt kertek, igy tanult meg szepen setalni, maradt ez. Egyedul kirandulashoz kap inkabb hamot.
A hám arra van, hogy a kutya belefeszüljön és húzzon. Ha neked ez a célod, válaszd ezt. Ha laza pórázos sétára akarod nevelni, válaszd a nyakörvet.
De mindenek előtt javaslom a kutyaiskolát, mert látszik, hogy nem vagy jártas kutyanevelésben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!