Miért van itt ennyi olyan kutyás, akik rosszul tartják a kutyájukat?
Mert buta mind. Agyilag annyira sikerul eljutniuk, hogy kutya az kell a kertbe, mer anyameknak is volt 30 eve meg a szomszednak is van, nehogy mar nekem ne legyen.
De seta, foglalkozas, normalis kaja? Na nem, ezt mar nem, ez tul nehez.
Mert forgalmuk sincs róla hogyan kéne, meg hogy mire van szüksége egy kutyának. Nem fogják fel, hogy ők is érző lények, csak valami játékszernek tekintik őket. Annál a kérdésnél latszik, hogy a kérdező nem is érti a problémát, ő azt hiszi mindent jól csinál. Nagyon-nagyon szomorú... Amikor ilyet látok/hallok, mindig mondom is a kutyámnak, hogy legyen nagyon-nagyon hálás a sorsnak hogy én vagyok a gazdája...
Tényleg borzalmas hogy vannak ilyen emberek. Jó lenne ha valamilyen formában már az általános iskolában oktatnák, hogy hogyan kell bánni az állatokkal. Hogy már gyerekként megértsék, hogy ők ugyan olyan érző lények mint mi, és nem kevesebbek nálunk, csak másmilyenek.
Akik ide eljutnak, azok már a jobbak.
Egyik oldalról generációs különbségek is vannak. 50 éve falun a legtöbb kutyát láncon tartották.
Aztán Magyarországon nem igazán vannak erre szigorú törvények. Ami van azt se ellenőrzi senki.
Egy átlag faluban végigmész minden második háznál csahol egy olyan kutya, aki életében nem volt a kerítésen kívül.
Ment a zöld 4, 5, 6!
7: elég baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!