A gazdák miért engedik oda az emberekhez a kutyájukat?
Előbb hazafelé jövet, nyugodtan megyek, aztán hirtelen odatotyog hozzám egy közepes testű kutya szaglászni. Én odébb léptem, szinte a bokorban álltam a sárban. Látom a gazdáját, és rárivallok, hogy fogja már meg a kutyát. Erre ő lazán vállat vont, és azt mondta, hogy pórázon van és nem harap, aztán tovább ment.
Igen, flexin volt, ami póráznak póráz, de olyan szabadon van rajta, mintha nem is lenne semmi. És ezt gyakran tapasztalom. Miért nem képesek rászólni a kutyára vagy alapból elhúzni onnan, ha valakihez oda akar menni?
Engem nem zavar ha egy kutya odajön hozzám és megszagol, esetleg próbál " barátkozni". Na jó , vannak kivételek is, némelyik fajtától kimondottan félek.
De ettől függetlenül teljesen megértelek, én sem értem, miért feltételezik a gazdik, hogy ez mindenkinek tetszik.
Én soha nem engedtem oda a kutyámat senkihez, csak akkor, ha valaki kimondottan odajött hozzá.
Az sosem zavart, ha valaki megsimogatta, vagy " gügyörészett " hozzá :))
Teljesen érthető az, ha valaki bármilyen okból nem akarja, hogy egy kutya hozzáérjen. Fél tőle, vagy csak nem szereti az állatokat, nem akarja, hogy szőrös legyen a nadrágja stb. ( mondom én ezt úgy, hogy kutya imádó vagyok )
#8: párhuzamba állítás. Így már érted?
Akárhogy is, semmi köze a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!