Van egy közép méretű spiccem 1 éves múlt és kicsit vad ,meg szófogadatlan az ivartalanítás vagy az kutya iskola segít neki jobban ? Mert az ivartalanítástol azt hallottam legyugszik 1 kutyan nem tudom mi lenne a jó
Mind a ketto kell. Az ivartalanitas nem helyettesiti a nevelest, de az teny, hogy segithet valamennyit.
Egyreszt egeszsegugyi szempontbol is jo, masreszt nem fog megorulni a tuzelo szukaktol, konnyebben kezelheto lesz.
De a kutyasuli meg neked kell, mert 1 eves a kutya es egyszeruen nem tudsz banni vele. Szoval mindenkeppen menjetek el.
Nekem egy 6honapos bernipasztorom van.
Miota megvannak az oltasai mi azota jarunk kutyasuliba es rengeteget valtozik, szot fogad meg ugye nagyon fontos naluk a szocializacio mas kutyakhoz es emberekhez is de a legfontosabb talan az h te is megtanulsz kozbe banni a kutyaddal es szorosabb bizalmi kapcsolat jon koztetek letre.:)
Mar reg ivartalanitani kellett volna,teljesen alap dolog.
Viszont 2 macskámat ivartalanítottam,nulla azaz nulla változást hozott a temperamentumukban. Az egyik izgága,ideges, jelölős volt és ugyanolyan azóta is,a másik tohonya volt és olyan is maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!