Antibiotikumtól lehet a kutyusnak enyhén nyálkás széklete?
Sziasztok!
Barétomék kutyusára vigyázunk pár hétig. 3 napja ivartalanították, tacsi szuka. Kapott gyógyszert, ami fájdalmat csillapít és antibiotikum, előírtaknak megfelelően kapja. Nagyon jó étvágya van, csak még annyira azért nem aktív.
Mindig szemügyre veszem a kakit és még csak másodjára volt a műtét után, picit sárgás a színe és kevés nyálka látható rajta.
Lehet ez az antibiotikumtól? Vagy a környezetváltozástól? Elvileg volt féreghajtva nemrég. Az általuk adott tápot kapja, picit áztatom, hogy ne kelljen erőlködnie ürítéskor a seb miatt. Semmi mást nem kap, néha pár jutifalit.
Igen. Ilyen esetben én ezt adtam a kutyámnak, sőt rendszeresen kapja, hogy egészséges legyen.
Adunk neki mellé vitamint amit a doki adott, illetve ilyen sárga port adtak még, na az a probi. A kajájára szórunk neki kicsit mindig, de akkor lehet több kéne neki, hogy ellensúlyozza.
Köszi a válaszokat.
antibiotkum mellé érdemes probiotikumot adni ( antibio után 2 órával),mert kicsit megterheli a gyomrát azért lehet nyálkás a kaksi.
Jó múltkor beteg volt a kutyám és antibiót adott a doki,de nem mondta a probiotikumot,de én azért adtam :D
Na ma már jobbat sikerült produkálni, a színe is normálisabb volt jóval.
#5 amúgy igen, klavulánsavasat kapott megnéztem. Meg olvastam a mellékhatásokat is, írt hasmenésről az szerencsére nincsen neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!