Vérzik a kutyám (szuka), pedig már elvégeztek rajta egy ivartalanítást, mit tegyek?
Figyelt kérdés
A doki szerint rendben zajlott a műtét (már 2 éve volt), mégis néha vérzik a kutyusom. Valakinek van ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalata?2023. jan. 27. 16:23
2/9 A kérdező kommentje:
Szerinte minden rendben zajlott és nem tudja, hogy mi lehet. Egy másik doki szerint a műtét el lett rontva.
2023. jan. 27. 16:31
3/9 anonim válasza:
Ha ivartalanítás ellenére is tüzel, akkor csak el lett kötve, ami nem mindig maradandó. Rendesen ivartalanítatni kellene.
4/9 anonim válasza:
Olyan is előfordult már nem egyszer, hogy nem sikerült kivenni teljesen a petefészkeket, bent maradt egy kis darab. Amitől ugyan úgy tüzelt tovább a kutya.
5/9 anonim válasza:
Ismertem egy szukát, amelyik ivartalanítva volt, de betüzelt. Mint utóbb kiderült, bent maradt a petefészekből egy darab, így fordulhatott elő.
6/9 anonim válasza:
Igen, egy bent maradt petefészek darab valóban tudja folytatni a hormontermelést
7/9 anonim válasza:
Másik állatotvos, kivizsgálás és új, rendes ivartalanítás
8/9 anonim válasza:
Egy ismerősöm kutyája is így járt, sajnos nem vették ki a mehet. Így viszont vérzik plusz rosszul is van a kutya néhány napig mikor vérzik.
Sajnos egyre több helyen nem távolítják el a mehet pedig kompletten kéne szerintem annak van értelme.
Ismerős kutyáját újra fogják műteni sajnos. :/
9/9 anonim válasza:
OSS-nek hívják az eljárást, ilyenkor a méhet veszik csak ki, a petefészket nem. Félévente ugyanúgy tüzel a kutya, de csak minimális vérzéssel és nem fogamzóképes, a legnagyobb egészségügyi veszély a méhgyulladás is letudva vele (petefészekciszta és emlődaganat nem). USA-ban nagy divatja van neki, mert ott az a mentalitás, hogy a nemi hormonokra szükség van, így a petefészket bent hagyják. Nálunk is csinálják már, az én orvosom is, pedig kis vidéki doki, de meglepve láttam nála az árlistán. Én mondjuk nem ivartalanítok amúgy se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!