Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire kell figyelni, ha kistest...

Mire kell figyelni, ha kistestű szobakutyák költöznek kertes házba?

Figyelt kérdés

Mi az a hőmérséklet, amikortól egy panelből érkezett, rövid szőrű 8 éves és egy 16 éves ~10 kilós kutya kint lakhat udvaron?

Télen a fagyokban benti kutyák lennének, de jó időben mehetnek ki.

(Azt nem szeretném, hogy kinti-bentiek legyenek, kisbaba miatt koszosan, büdösen legyenek inkabb kint 😅)

Mire kell figyelni?

Bocsánat ha ezek egyértelmű kérdések, de én eddig csak panelban laktam és panelben tartottam a kutyusokat is (befogadottak, nem tervezetten 😁)

Köszönjük a segítséget!

2023. febr. 21. 09:25
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
83%
Fordítok: meg van az új játékszer (gyerek) a régi megunt (kutyák) most már felfordulhatnak a kérdező szerint.
2023. febr. 21. 13:15
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Miert lenne egy kinti-benti kutya koszos, budos? Ha saras, esős az ido, akkor kell megtorolni a labukat, es ennyi. Legalabbis nalunk ahol vagy fű vagy beton van az udvaron mindenhol, es akkor mennek ki amikor akarnak (kutyaajto). Minimalis port hoznak be, tobbet hordunk be mi cipovel szerintem, mint a 2 kutya. Nyilvan kell a napi sopres, felmosas, de ez alap, akkor is ha nincs gyerek. Vagy vannak terelvalaszto ajtok, le tudod rekeszteni vele a haz egyik reszet, ahova barmikor bemehetnek. A tobbi reszbe meg max felugyelettel, ha akarod.
2023. febr. 21. 21:21
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Én már régóta megfogadtam, hogy ha egyszer lesz saját házam, abban kijelölök egy szobát, amin lesz egy kert felé nyíló kutyaajtó és ebben a szobában relatív sok időt fogok tölteni a kutyókkal (így pl az a nappali, háló vagy dolgozó szoba lesz), mert szeretem, ha velem vannak de máshova nem kell, hogy követgessenek vagy szőrözzenek.
2023. febr. 21. 21:23
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Olyan kutyák akik jó részt bent éltek nem lehet csak kintivé tenni.Legalábbis megtörnének kicsit.

16 évest meg pláne nem,főleg,hogy kistestűek.

Ahogy idősödnek fázosabbak lesznek,kistestűek közel vannak a földhöz ők még inkább ki vannak téve a hidegnek. Mellesleg megszokták,hogy veletek vannak. Elég nagy törés lenne kirakni őket az udvarra.

Nálunk a 6 kgos havanesem régen imádott sétálni a hóban játszani,de 12 éves már és 2 éve megritkult a szőre,fázosabb lett így ruhában sétálunk,ha pedig nagyon hideg van csak pisi,kakira megyünk le. aztán a közepes testűt meg elviszem lemozgatni,neki nincs gondja a hideggel :D

Kertes ház annyival jobb,hogy sűrűn kitudod engedni őket. Így ha van inkontinencia probléma a sűrű kiengedéssel orvosolható.

Nyilván esősebb időben több koszt hordanak be.

Nekem kolléganőm úgy oldja meg két közepes testű kutyánál,hogy este vagy reggel felporszívozik. 2 naponta felmos. De ha nagyon esős az idős akkor meg minden este felmos és kész.

Akár egy lehet egy lavor,törölköző az ajtónál és beengedésnél belerakod őket,megtörlőd és kész.

Száraz időben azért annyi koszt nem visznek be.

2023. febr. 21. 21:27
 35/37 anonim ***** válasza:
83%
Más a falusi kutya aki kint van az udvaron amióta az eszét tudja és más az a kutya is akit a meleg panelből vágnak ki a kertbe főleg ennyi év után.Ennyi idős kutyákat akik panelban nevelkedtek nem kéne kirakni a kertbe csak azért,mert bepisil vagy,mert a kicsi gyereket félted.Ha ennyire zavar a piszok ami a kutyából jön akkor tegyetek egy babarácsot a bejárati ajtó és a ház többi része közé és egy kutya ajtót szereljetek fel a bejárati ajtóra,ha a kutya ki akar menni akkor kimegy az ajtón majd,ha be akar jönni bejön és a ház többi részét nem tudja bepiszkolni,mert ott van a kerítés és csak az előszobában tud lenni.Ha látod,hogy ott vannak akkor megmosod őket és utána már nem mehetnek ki csak pár óra múlva.Az idősebb kutya,meg bepisil akkor engedd ki 2-3 óránként és takarítani se kell utána.
2023. febr. 21. 21:38
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Kutyáknak is van ám inkontinencia pelenka...
2023. febr. 21. 21:40
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Egy éveken kerestzül benn tartott kutyát NEM rakunk ki a kertbe, mert számára érzelmi és fizikális kínzás.

Vállaltad a kutyákat életük végéig, szóval oldd meg - vagy ajándékozd el, és inkább ne is legyen másik állatod.

Nevetségesek a hozzád hasonló emberek, akik egy nehézség miatt lazán kidobják a kutyájukat.

2023. febr. 22. 07:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!