Mire kell figyelni, ha kistestű szobakutyák költöznek kertes házba?
Mi az a hőmérséklet, amikortól egy panelből érkezett, rövid szőrű 8 éves és egy 16 éves ~10 kilós kutya kint lakhat udvaron?
Télen a fagyokban benti kutyák lennének, de jó időben mehetnek ki.
(Azt nem szeretném, hogy kinti-bentiek legyenek, kisbaba miatt koszosan, büdösen legyenek inkabb kint 😅)
Mire kell figyelni?
Bocsánat ha ezek egyértelmű kérdések, de én eddig csak panelban laktam és panelben tartottam a kutyusokat is (befogadottak, nem tervezetten 😁)
Köszönjük a segítséget!
Olyan kutyák akik jó részt bent éltek nem lehet csak kintivé tenni.Legalábbis megtörnének kicsit.
16 évest meg pláne nem,főleg,hogy kistestűek.
Ahogy idősödnek fázosabbak lesznek,kistestűek közel vannak a földhöz ők még inkább ki vannak téve a hidegnek. Mellesleg megszokták,hogy veletek vannak. Elég nagy törés lenne kirakni őket az udvarra.
Nálunk a 6 kgos havanesem régen imádott sétálni a hóban játszani,de 12 éves már és 2 éve megritkult a szőre,fázosabb lett így ruhában sétálunk,ha pedig nagyon hideg van csak pisi,kakira megyünk le. aztán a közepes testűt meg elviszem lemozgatni,neki nincs gondja a hideggel :D
Kertes ház annyival jobb,hogy sűrűn kitudod engedni őket. Így ha van inkontinencia probléma a sűrű kiengedéssel orvosolható.
Nyilván esősebb időben több koszt hordanak be.
Nekem kolléganőm úgy oldja meg két közepes testű kutyánál,hogy este vagy reggel felporszívozik. 2 naponta felmos. De ha nagyon esős az idős akkor meg minden este felmos és kész.
Akár egy lehet egy lavor,törölköző az ajtónál és beengedésnél belerakod őket,megtörlőd és kész.
Száraz időben azért annyi koszt nem visznek be.
Egy éveken kerestzül benn tartott kutyát NEM rakunk ki a kertbe, mert számára érzelmi és fizikális kínzás.
Vállaltad a kutyákat életük végéig, szóval oldd meg - vagy ajándékozd el, és inkább ne is legyen másik állatod.
Nevetségesek a hozzád hasonló emberek, akik egy nehézség miatt lazán kidobják a kutyájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!