Mire kell figyelni, ha kistestű szobakutyák költöznek kertes házba?
Mi az a hőmérséklet, amikortól egy panelből érkezett, rövid szőrű 8 éves és egy 16 éves ~10 kilós kutya kint lakhat udvaron?
Télen a fagyokban benti kutyák lennének, de jó időben mehetnek ki.
(Azt nem szeretném, hogy kinti-bentiek legyenek, kisbaba miatt koszosan, büdösen legyenek inkabb kint 😅)
Mire kell figyelni?
Bocsánat ha ezek egyértelmű kérdések, de én eddig csak panelban laktam és panelben tartottam a kutyusokat is (befogadottak, nem tervezetten 😁)
Köszönjük a segítséget!
Szerintem ennyi idősen már ne szoktasd ki őket, pláne ne az öreget, ez kegyetlenség. Meg kistestű kutya alapból nem a kertbe való
Az meg hogy koszosak és büdösek-e, csak rajtad múlik. Az én kutyám sosem büdös. Attól még hogy lett egy gyereked, ezért a két életért még te felelsz. Nagyon gáz csak így kibaszni őket a kertbe. Aztán ne lepődj meg, ha a gyereked is majd csak így dobni fog öregkorod ban, mikor már kellemetlenséget okozol....
Az ember azt hinné, hogy ha valaki éveket élt együtt kutyákkal egy panelben, akkor már érti, hogy működnek a kutyák, hogy egy 2-3 éves embertipegő értelmi és érzelmi szintjén állnak, és hogy a gazdival akarnak lenni, bárhol legyen az.
Te vagy az ékes példája, hogy nem. A kutya idős, kistestű, rövidszőrű, évekig veled lakott bent, te meg első adandó alkalommal b*sznád is ki őket kertbe, mert jóvanazúgy. Szép.
Arra kell figyelni, hogy ne legyenek csak kinti tartásúak, és bármikor bemehessenek. Eszem megáll, szegény kutyáid.
Hát igen erről a kérdésről nagyon megoszlanak a vélemények.
Van aki szerint hülyék vagyunk, el kell vinni jobb helyre legalább az egyiket.
Van aki szerint meg hülyék vagyunk ha el akarjuk vinni őket :D
Szoval kb ugyanannyian mondják ezt is, azt is.
De mondom nem tervezett, felvállalt kutyák hanem balesetek, akik rajtunk maradtak mert sehova nem tudtuk őket vinni hónapokon keresztül, aztán már nem próbálkoztunk.
A baba.. vagyis már totyogó, de.. nagyon örülj neki, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi a problémám 🙂
Az apjával nem tudunk ketten egy nagyobb takarítást megcsinálni. Múltkor úgy tudtuk majdnem befejezni, hogy 3man csináltuk, egy negyedik személy meg elvitte sétálni egy órára a gyereket.
A kertes ház csak egy lehetseges verzió még, ötletelünk csak es az egyik opcio ez (van a családnak egy üres).
Tudom, hogy amikor előkerül ez a téma, egy szörnyeteg vagyok 😁
De megkaptam a választ, törlöm is a kérdést mert nincs erre nekem szükségem.
Akik normálisan válaszoltak azoknak nagyon köszönöm, ezt is figyelembe véve fogunk mérlegelni!
Balesetek? Komolyan légyszi inkább add őket menhelyre és majd találnak nekik szerető otthont.
Az meg, hogy egy gyerek mellett sem tudtok ketten takarítani, más 5 gyerek mellett is patika rendet tart, ne hisztizz.
#17 mondom soha ne tudjátok meg milyen ez :)
Mondjuk igaz, hogy nem hagyom ordítani a gyereket amíg kipucolom a wc-t 🤗 más meg igen
Ne bszd ki a kertbe. Falun élek, a szomszédom egy lassan 90 éves falusi bácsi, kinti-benti a kistestű kutyája. (Télen ruhában engedi csak ki)
Attól még hogy sajnos sokan kicsapják a kert végébe a blökit, nem jó és nem követendő példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!